Hlavní obsah

West Ham - Wolves 2:0Fotbalisté West Hamu porazili Wolverhampton a poprvé v sezoně vyhráli doma

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem porazili Wolverhampton 2:0 a poprvé v sezoně anglické ligy zvítězili na domácím stadionu. Opustili díky tomu sestupové pásmo, do kterého naopak spadl soupeř. Vladimír Coufal sledoval utkání z lavičky United.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tomáš Souček (vlevo) z West Hamu v souboji Matheusem Nunesem z Wolverhamptonu.

Článek
Fotogalerie

Skóre otevřel v 29. minutě Scamacca. Italský reprezentant, který do londýnského klubu přestoupil v létě ze Sassuola, dal první ligovou branku v dresu West Hamu. Brzy po přestávce zvýšil po zblokované střele Kehrera pohotovou střelou k tyči Bowen.

Arsenal doma zvítězil v 192. severolondýnském derby nad Tottenhamem Hotspur 3:1 a pojistil si první místo v tabulce. "Kohouti" poprvé v sezoně prohráli a jsou třetí se čtyřbodovou ztrátou stejně jako druhý Manchester City, který má k dobru nedělní derby s United.

Skóre otevřel ve 20. minutě domácí Partey přesnou střelou zpoza vápna do pravého horního rohu Llorisovy branky. Hosté vyrovnali o 11 minut později, kdy se z penalty trefil kanonýr Kane a dal sedmý gól v sezoně. Brzy po přestávce vrátil Arsenalu vedení Jesus a v 67. minutě dovršil výsledek Xhaka. V té době už hrál Tottenham v deseti po vyloučení obránce Emersona Royala za surovou hru.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Leandro Trossard oslavuje hattrick proti Liverpoolu.

Další ztrátu utrpěl Liverpool, který doma remizoval s Brightonem 3:3. Hosté z jihu Anglie vedli už po 17 minutách na Anfieldu 2:0 po brankách Trossarda. "Reds" skóre otočili díky dvěma gólům Firminha a vlastní brance Webstera v 63. minutě. Sedm minut před koncem řádné hrací doby ale završil po pěkné týmové akci Trossard hattrick.

Liverpool podruhé za sebou remizoval a nadále se mu v lize příliš nedaří. Na devátém místě ztrácí na Arsenal už jedenáct bodů. Brighton má o čtyři body víc a je čtvrtý.

S jednobodovou ztrátou následuje Chelsea, poté co poprvé zvítězila pod novým koučem Grahamem Potterem. V londýnském derby "Blues" porazili domácí Crystal Palace 2:1. V 7. minutě otevřel skóre domácí Edouard, ale sedm minut před přestávkou vstřelil první gól v dresu Chelsea Aubameyang a v poslední minutě normální hrací doby dokonal obrat Gallagher.

Fulham doma podlehl Newcastlu po nepodařeném prvním poločase a v dlouhém oslabení 1:4. Už v 8. minutě musel opustit hrací plochu Chalobah za zmaření zjevné brankové možnosti a do přestávky početní výhodu využili Wilson, Almirón a Longstaff. Po pauze se znovu prosadil Almirón, až těsně před koncem snížil Reid.

Everton navázal na první ligovou výhru z minulého kola a na hřišti Southamptonu zvítězil 2:1 po brankách Coadyho a McNeila. Za domácí se trefil Aribo. Tým z jihu Anglie prohrál potřetí v řadě.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Arsenal - Tottenham 3:1 (20. Partey, 49. Jesus, 67. Xhaka - 31. Kane z pen.),
Bournemouth - Brentford 0:0, Crystal Palace - Chelsea 1:2 (7. Edouard - 39. Aubameyang, 90. Gallagher)
Fulham - Newcastle 1:4 (88. Reid - 33. a 57. Almirón, 11. Wilson, 43. Longstaff)
Liverpool - Brighton 3:3 (33. a 54. Firmino, 63. vlastní Webster - 4., 18. a 83. Trossard)
Southampton - Everton 1:2 (49. Aribo - 52. Coady, 54. McNeil)
West Ham United - Wolverhampton 2:0 (30. Scamacca, 55. Bowen).

Reklama