Hlavní obsah

Guardiola zůstává, v Manchesteru City prodloužil smlouvu o dva roky

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola prodloužil s klubem smlouvu o další dva roky. Španělský kouč tak bude u úřadujících anglických mistrů vázán do léta 2025, dosavadní kontrakt by mu vypršel po sezoně. City o tom informovali na svém webu.

Foto: Craig Brough, Reuters

Pep Guardiola prodloužil v Manchesteru City smlouvu

Článek

Guardiola od svého příchodu v roce 2016 dovedl manchesterský tým k 11 trofejím. City pod jednapadesátiletým trenérem čtyřikrát vyhráli Premier League, čtyřikrát Ligový pohár, jednou Anglický pohár a dvakrát anglický Superpohár. Na kýžený triumf v Lize mistrů ale dál čekají, v loňském finále nestačili na Chelsea.

"Mám velkou radost, že zůstávám další dva roky. Nemohu dostatečně poděkovat všem v klubu za důvěru. Jsem tady šťastný a spokojený. Mám všechno k tomu, abych mohl svou práci dělat co nejlépe," uvedl Guardiola, jehož svěřenci jsou v aktuálním ročníku anglické ligy druzí o pět bodů za Arsenalem.

"Od prvního dne cítím, že je tady něco výjimečného. Nemohu být na lepším místě. Myslím, že spolu můžeme dosáhnout ještě více úspěchů, proto chci zůstat a dál bojovat o trofeje," dodal bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Reklama