Hlavní obsah

Ronaldův konec v United? Mise splněna, nebyla jiná možnost, vyjádřily se klubové legendy

Nečekaně rychlý konec Cristiana Ronalda, který se s Manchesterem United během úterního dne dohodl na rozvázání smlouvy, se kromě probíhajícího fotbalového mistrovství světa v Kataru stal mimořádně diskutovaným tématem. K situaci u předního celku Premier League se vyjádřily také klubové legendy Wayne Rooney, Rio Ferdinand nebo Paul Scholes, posledně jmenovaný dokonce na sociální sítě napsal příspěvek „mise splněna“.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Cristiano Ronaldo rozvázal s Manchesterem United smlouvu.

Článek

Nespokojenost sedmatřicetiletého Ronalda v dresu Manchesteru United vyvrcholila během úterního dne ve vzájemnou dohodu o rozvázání smlouvy. Hvězdný Portugalec je tak v době probíhajícího fotbalového mistrovství světa v Kataru bez smlouvy, okamžitý konec přitom překvapil tisíce osob. K okamžitému konci se vyjádřily i klubové legendy, mlčení o válce mezi Ronaldem a United navíc prolomil i Wayne Rooney.

Podle bývalého kapitána anglické reprezentace byl Ronaldův konec nevyhnutelný. „Jsem překvapený? Ne. Nebylo jiné možnosti, ale je to škoda, protože byl fantastickým služebníkem klubu," vyjádřil se Rooney v rozhovoru pro Sports18. „Každopádně mu přeji jen to nejlepší, ať už půjde kamkoliv," doplnil historicky nejlepší kanonýr anglické reprezentace.

Komentáře sedmatřicetiletého Angličana směrem k bývalému spoluhráči směřovaly již několikrát. Například v duelu proti Tottenhamu, kdy Ronaldo z pozice náhradníka odmítl nastoupit. „Věci, které dělal od začátku sezony, nejsou pro Manchester United přijatelné," vyjádřil se Rooney, jehož myšlenky stejně starého Portugalce rozzuřily.

„Nevím, proč mě stále tak hrozně kritizuje...pravděpodobně proto, že ukončil kariéru a já stále hraju na vysoké úrovni. Nebudu říkat, že vypadám lépe než on. Což je pravda," odpověděl sebevědomě Ronaldo.

Novinku o rozvázání smlouvy se dozvěděl i Rio Ferdinand, který zrovna pokrýval zpravodajství z mistrovství světa v Kataru. „Myslím, že obě strany jsou spokojené. Očividně udělal ten rozhovor s myšlenkou, že chtěl odejít z klubu. Nebyl šťastný a dal to jasně najevo. Erik ten Hag tak dostal to, co chtěl. Obě strany jsou šťastné, teď bude pokračovat další kapitola Cristiana Ronalda," sdělil čtyřiačtyřicetiletý Rio Ferdinand, jenž s Manchesterem United vyhrál dvanáct trofejí.

Jaké ale budou Ronaldovy další kroky? „Záleží na tom, jakou má motivaci. Je to Liga mistrů? Jsou to peníze? Nebo bude chtít pokračovat někde, kde je hezké počasí? To všechno si určitě promyslí a jsem si jistý, že to zjistíme v pravý čas," myslí si jeden z nejlepších obránců všech dob.

Hodně stručně se naopak vyjádřil Paul Scholes, který v minulosti již několikrát ukázal, že pro upřímnost rozhodně nechodí daleko. „Mise splněna," napsal osmačtyřicetiletý bývalý záložník na sociální sítě. Jeho příspěvek byl o několik hodin později smazán.

Reklama