Hlavní obsah

Arsenal - Wolves 2:1Gunners nezaváhali a upevnili si vedení v Premier League

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili ve 14. kole anglické ligy doma nad Wolverhamptonem 2:1 a upevnili si vedení v tabulce. Londýnský tým má v čele Premier League čtyřbodový náskok na obhájce titulu Manchester City, který v neděli přivítá Tottenham. Newcastle udolal Manchester United 1:0.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fotbalisté Arsenalu si připsali další výhru

Článek

Arsenal výborně začal. V šesté minutě otevřel skóre Saka střelou zblízka a sedm minut nato se prosadil i kapitán Ödegaard pohotovou ranou. „Vlci“ zápas zdramatizovali v 86. minutě, kdy Matheus Cunha potrestal nedůraz v domácí obraně. Víc už ale hosté nestihli. Arsenal vyhrál páté soutěžní utkání za sebou.

Gól Anthonyho Gordona z 56. minuty do sítě Manchesteru United znamenal pro Newcastle posun na pátou příčku před Tottenham. „Rudí ďáblové“ se do hry dostali až v závěru, kdy si vypracovali několik slibných možností a dokonce vstřelili branku, jež však neplatila pro ofsajd. United jsou na sedmém místě.

Burnley v souboji nováčků doma deklasovalo Sheffield 5:0 a po druhé výhře v ligové sezoně se posunulo z posledního na 18. místo. Sheffield je o jednu pozici horší.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Arsenal - Wolverhampton 2:1 (6. Saka, 13. Ödegaard - 86. Matheus Cunha)
Brentford - Luton 3:1 (49. Maupay, 56. Mee, 81. Baptiste - 76. Brown)
Burnley - Sheffield United 5:0 (1. Rodriguez, 29. Bruun Larsen, 73. Amdouni, 75. Koleosho, 80. Brownhill)
Newcastle - Manchester United 1:0 (56. Gordon).
Nottingham - Everton 0:1 (67. McNeil)

Reklama