Hlavní obsah

Úžasné představení. Haaland dal pět gólů, De Bruyne mu na čtyři nahrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po návratu po zranění dal v sedmi zápasech tři góly, v osmifinále anglického fotbalového FA Cupu se však útočník Erling Haaland z Manchesteru City naplno odvázal. Lutonu nasázel pět gólů a řídil výhru 6:2 a postup favorita do čtvrtfinále soutěže. Nutno dodat, že to nebyl jen večer norského šutéra, protože čtyři góly mu asistencemi připravil špílmachr Kevin De Bruyne.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Erling Haaland v osmifinále FA Cupu zazářil, Lutonu nasázel pět branek

Článek

„Co k tomu mám říct?“ pronesl do televizních kamer stanice ITV trenér City Pep Guardiola. „Opravdu moc dobré. Erling jede a spojení s Kevinem bylo perfektní. Erling potřebuje hráče, jako je Kevin. A ten zase parťáky, jako je Erling. Ale velký kredit si zaslouží všichni. Odehráli jsme dobrý zápas a jsme ve čtvrtfinále,“ rozebíral Guardiola.

De Bruyne vyzval Haalanda k první brance už po třech minutách, kdy mu nabil na střelu v pokutovém území. Pak ho dvakrát vyslal vstříc domácí bráně a urostlý Nor si v obou případech počínal neomylně. Čtvrtý gól mu belgický spoluhráč naservíroval do prázdné brány. Pátý dal už Haaland bez jeho pomoci, ale po přihrávce od Bernarda Silvy prudce švihnul do míče.

„Měli jsme plán a perfektně jsme se ho drželi. Všichni hráli dobře,“ chválil Haaland. Samozřejmě vypíchl De Bruyneho. „Je úžasný. Dělá to, v čem je nejlepší. Je radost s ním hrát. Oba víme, co od sebe chceme. Klape to. Je to inteligentní hráč, rád s ním hraju,“ vyznal se Haaland.

Zase se dostává do ráže. Před týdnem rozhodl duel s Brentfordem, deset dní předtím s Evertonem, kdy se trefil dvakrát. Jinak ale taky v pěti zápasech po návratu po zranění neskóroval. „Vracím se do svého maxima, konečně se zase cítím dobře. Je to úžasné. Čeká nás vzrušující období. Jsme připraveni útočit,“ vyhlásil Haaland.

Lutonu nepomohla ani silná pasáž na přelomu obou poločasů, kdy snížil z 0:3 na 2:3. Naděje rychle zmizela, Guardiolova parta utkání ovládla. Poslední gól přidal Mateo Kovačič. City o víkendu čeká městské derby s Manchesterem United. Haaland a spol. se dobře naladili.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.