Hlavní obsah

Hattrick, o který rozhodně nestál. Fotbalista se stal rázem terčem vtipů

Tottenham

Připsal si svůj první hattrick v dresu Tottenhamu. Leč místo opěvovaného hrdiny je za nešiku. Francouzský fotbalista Serge Aurier totiž třikrát ve víkendovém zápase Premier League špatně hodil aut, za což okamžitě sklidil zejména na sociálních sítích posměch.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Serge Aurier z Tottenhamu v souboji s Alexanderem Sorlothem z Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Jak správně vhodit míč do hry se učí už od přípravky. Čím jsou fotbalisté starší, tím více je hází automaticky a moc u nich nepřemýšlí. Často se snaží o rychlé založení útoku do rozhozené obrany, jelikož po autu nemůže být ofsajd. Na nejvyšší úrovni málokdy dojde k tomu, že hlavní rozhodčí odpíská špatně hozený aut.

V nedělním zápase Premier League mezi Crystal Palace a Tottenhamem ale sudí Kevin Friend hned dvakrát tento prohřešek odpískal. A to stejnému hráči. Krajnímu bekovi Spurs Aurierovi, kterému navíc byl jeden špatně hozený aut odpuštěný.

Pravidla, jak správně hodit aut:
Hráč musí stát za čárou
Míč musí držet v obou rukách
Při hodu musí mít obě nohy na zemi a míč za hlavou

Anglická média hned přispěchala s tím, že pětadvacetiletý Francouz se stal prvním hráčem v historii ligy, který si připsal takový hattrick. „Slibuji, že je budeme cvičit každý den," slíbil po zápase, v němž Tottenham vyhrál 1:0, kouč vítězů Mauricio Pochettino. Harry Kane radši v závěru hodil aut místo Auriera.

Kritiku si ale kontroverzní fotbalista, který byl například v minulosti odsouzen ke dvouměsíčnímu vězení za napadení policisty, vysloužil zejména na sociálních sítích. Uživatelé se podivují nad tím, že profesionál neumí hodit aut a hned přispěchali s návodem.

Reklama