Hlavní obsah

Hopla, malé faux pas... Giroud měl Liverpool na lopatě, vyvolal však jen Kloppův úšklebek

Londýn

Dvě minuty hrdinou, hned poté zatracencem. Tak rychle okusil krajní póly pocitů jeden z hlavních protagonistů báječné fotbalové bitvy, v níž Liverpool remizoval s Arsenalem 3:3. Olivier Giroud se logicky dostal do přehledu vtipných a bizarních scének 21. kola Premier League. Francouzský útočník ve službách Kanonýrů komickým způsobem spálil tutovou šanci a odměnou mu byl pobavený úšklebek trenéra soupeře.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Hopla, malé faux pas... Ještě teď francouzský kanonýr pořádně neví, jak mohl v tak ložené situaci selhat. Theo Walcott báječně odcentroval mimo dosahu brankáře a Olivieru Giroudovi už jen zbývalo, aby za zády překonaného gólmana sklepl míč do zcela prázdné svatyně.

Jenže co se nestalo. Francouzovi se ve skluzu míč nějak zašmodrchal, a místo aby ho šoupl do brány, nasměroval ho ven do hřiště, což bezmocného Mignoleta zachránilo. Nikdo na stadiónu v tu chvíli nechápal, proč z toho nebyl gól.

Paradoxem je, že právě Giroud pouhé dvě minuty před touto minelou vyrovnal na 2:2. Arsenal se pak sice do vedení opravdu dostal, po vyrovnání v poslední minutě však o výhru přišel. Možná právě Giroudovo zaváhání ho o ni připravilo.

A reakce Jürgena Kloppa? Kouč Liverpoolu pokrčil rameny a neskrýval pobavený úšklebek, zatímco zoufalý Francouz jen kroutil hlavou a nemohl uvěřit, jakou šanci zazdil.

Reklama