Hlavní obsah

Hotovo! Gerrard se upsal v Anglii. Spartě se už nepomstí

Birmingham/Praha

Očekávaný krok je definitivně potvrzen. Novým trenérem fotbalistů Aston Villy se stal dosavadní kouč Glasgow Rangers Steven Gerrard, který tak už nepovede skotský tým v utkání skupiny Evropské ligy proti Spartě na Ibroxu. Angažování bývalého kapitána Liverpoolu a anglické reprezentace oficiálně oznámila Aston Villa.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Steven Gerrard se stal novým koučem Aston Villy.

Článek

Gerrard se stal nástupcem v neděli odvolaného kouče Deana Smithe, kterému se nedařilo plnit vysoké ambice klubu, s nímž se po sérii pěti ligových porážek držel jen těsně nad hranicí sestupových příček.

„Aston Villa je klub s bohatou historií a tradicí v anglickém fotbale a já jsem nesmírně hrdý, že se můžu stát jejím novým hlavním koučem," řekl čerstvě jmenovaný trenér pro klubové stránky.

„Chtěl bych vyjádřit upřímnou vděčnost všem v Glasgow Rangers, kteří mi dali šanci vést tento ikonický klub. To, že jsem mu pomohl k 55. titulu v historii, bude mít navždy místo v mém srdci. Chtěl bych popřát všem hráčům, realizačnímu týmu a fanouškům do budoucna jen to nejlepší," vzkázal do svého bývalého klubu, který bude muset anglickému celku za kouče vyplatit odstupné.

To by se mělo podle anglických médií pohybovat v rozmezí 2,5 až 3 milionů liber.

Novým trenérem Glasgow Rangers by se podle spekulací skotského tisku měl stát někdejší hráč klubu, Nizozemec Giovanni Christiaan van Bronckhorst. Mohl by tak vést tým v důležité bitvě proti Spartě (25. listopadu). Český vicemistr porazil skotského šampiona doma 1:0.

Reklama

Související témata: