Hlavní obsah

Hráč Premier League vyšetřován kvůli znásilnění. Za klub ale kope dál

Fotbalista Premier League, který nebyl z právních důvodů blíže specifikován, byl na začátku července zatčen za podezření ze znásilnění, ke kterému mělo dojít minulý měsíc. Poté jej policie začala vyšetřovat ještě kvůli dvěma dalším případům, ale klub ho nemíní suspendovat do doby, než padne obvinění. On tak dál může plnit své závazky, které vůči svému zaměstnavateli má.

Foto: Profimedia.cz

Premier League. Ilustrační foto.

Článek

Nejmenovaný hříšník z nejvyšší anglické ligy opět lítá v průšvihu. Už minulý rok byl vyšetřován pro podezření ze znásilnění dvou mladých žen, a nyní se objevil další případ. Policie ho 4. července v Londýně zadržela kvůli sexuálnímu napadení jiné ženy. Následně byl prý propuštěn na kauci.

Očekávalo by se, že i tak ho klub, jehož jméno rovněž nebylo zveřejněno, suspenduje, alespoň do doby, než padne obvinění, či bude hráč zproštěn viny. Stejně to proběhlo například v Manchesteru United, když byl na začátku roku zatčen útočník Mason Greenwood rovněž pro podezření ze znásilnění a napadení.

I další nejmenovaný klub suspendoval svého hráče, když byl obviněn ze sexuálního zneužívání dětí. V aktuálním případě však k žádnému postihu ze strany klubu nedošlo. „Jsme si vědomi obvinění, která jsou v současné době předmětem policejního vyšetřování," uvedl klub v prohlášení pro The Athletic.

„Potvrdili jsme, že hráč obvinění popírá a je propuštěn na kauci až do výsledku vyšetřování. Nebylo vzneseno žádné obvinění a hráč tak může plnit své pracovní závazky včetně povoleného cestování," dodal klub.

Reklama

Související témata: