Hlavní obsah

Hráči Chelsea se hádali o penaltu. Je to ostuda, uznal jejich trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Chelsea vypráskali v anglické lize Everton 6:0, Cole Palmer vstřelil čtyři góly. Hodně také ale rezonuje scéna před pokutovým kopem, ze kterého Palmer vsítil pátou branku utkání. Hráči Blues se strkali, hádali a přeli se o to, kdo penaltu zahraje. „Je to ostuda. Už v kabině jsem hráčům řekl, že takhle se chovat nemůžeme. Bylo to naposledy, kdy jsem takové chování akceptoval,“ podotkl trenér Chelsea Mauricio Pochettino.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Hráči Chelsea se hádají o penaltu. Zády je Conor Gallagher, vedle něj Nicolas Jackson a Noni Madueke, míč v ruce má Cole Palmer.

Článek

Chelsea si utkání užívala, jasně vedla. Pohodová atmosféra možná způsobila, že gól si chtěl dát kdekdo. Ideální příležitost přišla po více než hodině hry, domácí kopali za stavu 4:0 penaltu. Míč si vzal do ruky jako první Noni Madueke a nechtěl ho vydat Palmerovi, jenž si pro něj jako první určený penaltový exekutor přišel.

Balon mu vzal kapitán Conor Gallagher a předal ho Palmerovi, ke kterému ještě přiběhl Nicolas Jackson. Palmer před ním míč uchránil a důrazně ho odstrčil, stejně proti Jacksonovi zakročil i Gallagher. Situace se nakonec uklidnila a Palmer mohl střílet. „Je to hloupé,“ glosoval tuhle hádku někdejší vynikající obránce Jamie Carragher pro Sky Sports.

„Ostatní hráči si to chtěli vzít, ale já penalty zahrávám a chtěl jsem ji kopat. Myslím, že všichni ukazují, že chtějí převzít zodpovědnost. Bylo to možná trochu přehnané, ale každý chce vyhrát a pomoct. Pak už jsme se tomu zasmáli a žertovali o tom, ale trenér o tom s námi mluvil,“ vylíčil Palmer.

Pochettino přiznal, že na penalty je určený právě Palmer, zároveň zdůraznil, že podobnou strkanici už nechce vidět. „A to není vtip. Pokud chceme být skvělým týmem, který bojuje o velké věci, musíme myslet víc kolektivně,“ nabádal mužstvo Pochettino.

„Už jsem to řekl hráčům v kabině a říkám to teď i veřejně: Cole Palmer zahrává penalty. A je na něm, jestli dá míč někomu jinému,“ zakončil kouč Chelsea.

Reklama