Hlavní obsah

Hrdina Oxfordu by rád napodobil Vardyho. Jamie taky začínal ve čtvrté páté lize, připomíná Roofe

Oxford

Anglický pohár napsal další ze svých úchvatných příběhů. Outsider Oxford United, tým ze čtvrté ligy, vyřadil ve 3. kole FA Cupu Swansea, celek Premier League (3:2). V hierarchii soutěží dělí v tuto chvíli oba kluby 54 příček! V pozici hlavního hrdiny stanul anglický záložník Kemar Roofe, autor dvou gólů.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Oxfordský záložník Kemar Roofe jásá po gólu proti Swansea.

Článek

Britská média přirovnávají jeho kariéru ke kometě letošní sezóny, střelci Leicesteru Jamiemu Vardymu. Než Vardy v 28 letech prorazil v nejvyšší soutěži, prosekával se dlouhé roky skrz nižší patra. Teď je z něj reprezentant, anglická celebrita. Vystoupá třiadvacetiletý Roofe po stejné trajektorii? „Proč ne, Jamie taky začínal ve čtvrté páté lize a teď se mu klaní Premier League," prohlásil Roofe po nedělním utkání. „Chce to dostat šanci v klubu z vyšší soutěže a mít kousek štěstí," dodal.

Roofeova kariéra se rozjížděla slibně, v šestnácti letech podepsal smlouvu s West Bromwichem. Jenže za první tým nikdy nenastoupil, chodil po hostováních. Nejprve strávil pár měsíců na Islandu ve Vikinguru Reykjavík, poté prošel kluby od třetí po pátou anglickou ligu (Northampton, Cheltenham, Colchester). Loni v únoru po něm sáhl Oxford, v současnosti třetí mužstvo čtvrté ligy.

„Brzy jsem poznal, že jsem udělal správný krok, v Oxfordu je kvalitní mužstvo i skvělá parta. Výhra nad Swansea je pro tento malý klub velkou věcí, věřím, že pro mě osobně bude znamenat zlom v kariéře," doufá Roofe.

Reklama

Související témata: