Hlavní obsah

Hrdina! Záložník Tottenhamu, který pomáhal i Eriksenovi, zachraňoval fanouška v bezvědomí

Šestadvacetiletý záložník Tottenhamu je oslavován jako hrdina. Ale není to kvůli jeho výkonu na hřišti, nýbrž díky jeho pohotovému zásahu po zápase s United, kdy nezištně přispěchal na pomoc zkolabovanému fanouškovi, kterého zahlédl, když odjížděl ze stadionu. Pierre-Emile Hojbjerg má s podobnou situací už zkušenosti, byl u toho, kdy přímo na hřišti zkolaboval jeho spoluhráč z reprezentace Christian Eriksen.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Záložník Tottenhamu Pierre-Emile Hojbjerg je nyní oslavován jako hrdina.

Článek

Tottenham prohrál třetí z posledních čtyř zápasů, v sobotu schytal výprask 3:0 od Manchesteru United. Záložník Hotspur Hojbjerg odjížděl zklamaně po utkání ze stadionu, když v tom si všiml zkolabovaného muže.

Neváhal ani minutu, zastavil a vyběhl z auta muži na pomoc. Šestadvacetiletý Dán byl tak znovu konfrontován s dalším znepokojivým zdravotním dramatem. V červnu na EURO byl u toho, když zkolaboval jeho spoluhráč z reprezentace Christian Eriksen.

Fanoušci Hojbjerga nyní oslavují jako hrdinu. On se však takovému označení vyhýbá. „Udělal jsem jen to, co by udělal každý," řekl. Fanoušci však jeho skromnost odmítají, říkají, že bohužel je málo lidí, kteří by se zachovali stejně.

Hojbjerg zůstal u muže až do příjezdu záchranné služby, která ho převezla do nedaleké nemocnice. Tato událost se stala dva týdny poté, co se podobný případ odehrál v hledišti při zápase Tottenhamu s Newcastlem. Tam na tribuně také zkolaboval fanoušek, který byl zachráněn i díky včasnému zásahu hráčů Spurs Erica Diera a Sergia Reguilona.

Reklama

Související témata: