Hlavní obsah

Hromadná rvačka během londýnského derby! Pivo a pěsti létaly vzduchem

Fotbalový svátek, kterým londýnské derby West Hamu s Tottenhamem byl, narušily násilné výtržnosti fanoušků. Během poločasové přestávky se příznivcům Spurs podařilo prolomit bariéru oddělující oba rozvášněné tábory a začala mela.

Foto: Paul Childs, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu po neproměněné šanci proti Tottenhamu.

Článek

Videa z incidentu plní sociální sítě. Na jednom z videozáznamů je vidět, jak jeden z příznivců Tottenhamu proklouzne kolem čtyř členů ostrahy a vykopne dveře, které početné skupiny rozvášněných fanoušků obou týmů rozdělují.

Okamžitě se oba tábory do sebe pustily. Vzduchem létaly pěsti i splašky piva. Ochranka měla co dělat, aby dav od sebe odtrhla a nastolila pořádek. Nikomu se při incidentu nic vážnějšího nestalo. Oproti roku 2015, kdy musel být jeden z příznivců West Hamu hospitalizován po bodnutí do břicha během rvačky, to tedy dopadlo ještě dobře.

Hráči Kladivářů se v neděli nakonec radovali z vítězství 1:0, které vystřelil 18 minut před koncem zápasu jamajský útočník Michail Antonio.

Jediný český legionář, který se za West Ham nastoupil, Tomáš Souček, odehrál celé utkání a ve 35. minutě byl také blízko gólu, ale ve velké šanci těsně minul.

Reklama

Související témata: