Hlavní obsah

Hvězdný Brazilec Paulinho už je v Londýně. Tottenham ale plánuje další nákupy

Fotbalový Tottenham už začal s obměnou a posilováním kádru na novou sezónu Premier League, v níž chce proniknout mezi velkou čtyřku a zajistit si tak účast v lukrativní Lize mistrů. První akvizicí Spurs se stal brazilský reprezentant Paulinho z Corinthians, jenž přichází do Londýna za 17 miliónů liber, další nové posily na sebe nenechají dlouho čekat. Mnohé se odvíjí od toho, zda z klubu odejde střelec Adebayor, o něhož má eminentní zájem Besiktas Istanbul.

Foto: Bruno Magalhaes, ČTK/AP

Brazilský záložník Paulinho se přesouvá na britské ostrovy do Tottenhamu.

Článek

Pro mladého portugalského kouče Villase-Boase byl přestup Paulinha, který pomohl Brazílii k výhře nad Španělskem ve finále Poháru FIFA a byl vyhlášen třetím nejlepším hráčem celého turnaje, klíčem k obměně kádru. Nechal se totiž slyšet, že dá souhlas k tomu, aby minimálně deset hráčů odešlo a že ani transferu Adebayora do Turecka bránit nebude.

Corinthians k další trofeji nepomůže

Pochopitelně pod podmínkou, že se podaří získat posily, které vytipoval. Paulinha už Tottenham získal. A dokonce ve smlouvě datované na tři roky prosadil, že čtyřiadvacetiletý záložník už nesmí nastoupit za svůj klub Corinthians v zápasech Recopa Sudamericana, což je jihoamerická obdoba evropského Superpoháru UEFA.

Corinthians o tuto trofej hrají se Sao Paulem a moc stáli o to, aby Paulinho, který vstřelil v klubových barvách ve 167 soutěžních zápasech 34 gólů, ještě nastoupil. První zápas ovšem zvládli i bez něho, neboť v Sao Paulu vyhráli 2:1 a připravili si tak dobrou výchozí pozici před odvetou na domácím hřišti.

„Samozřejmě že jsem chtěl vyhrát s Corinthians další velkou trofej, ale podmínky Angličanů musíme všichni respektovat. Jsou ještě záležitosti, které bude třeba projednat přímo v Londýně, kde mě čeká nová fotbalová výzva," potvrdil Paulinho, že zamíří na ostrovy, aby se po krátké dovolené zapojil do přípravy Tottenhamu a odletěl s ním na asijské turné do Hongkongu.

„Mým vzorem je Frank Lampard. Chtěl bych být pro Tottenham tím, čím je on pro Chelsea, Je to fenomén světového fotbalu," hlásil Paulinho.

Brazilský fotbalista stěhování do Tottenhamu stvrdil 6. července, kdy se v Londýně poprvé ukázal v dresu svého nového klubu.

Za Soldata chce Valencie mnohem víc

Další vyhlédnutou posilou Villase-Boase je útočník španělské Valencie Roberto Soldato, který v uplynulé sezóně nastřílel v 46 utkáních 30 branek. Portugalský kouč o osmadvacetiletého střelce moc a moc stojí, jenže kluby se zatím neshodly na částce za přestup. Tottenham totiž za Soldata nabízí 15 miliónů liber, Valencie chce ale o deset víc.

„Měli jsme a máme sice problémy s financemi, ale nejsou zase tak velké, abychom naše hráče prodávali za lacino," vzkázal na White Hart Line prezident Valencie Amadeo Salvo Lillo.

Tottenham má v hledáčku ovšem i další fotbalisty. Koketuje s představou, že by z Barcelony mohl přijít David Villa, vyhlédnuté má dva mladé, ale obrovsky talentované chorvatské teenagery, osmnáctiletého Alena Haliloviče a o rok mladšího Jedvaje z Dinama Záhřeb.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.