Hlavní obsah

Já měl trénovat Anglii, ne Capello, přiznal Mourinho

LONDÝN

Jen několik hodin od podpisu smlouvy ohledně trénování anglické reprezentace byl portugalský kouč José Mourinho. Současný lodivod Realu Madrid prý velice vážně zvažoval nabídku anglické Fotbalové asociace (FA) a podle svých slov byl jen několik hodin od podpisu smlouvy.

Foto: Susana Vera, Reuters

José Mourinho mohl trénovat Anglii.

Článek

Mourinhovi se jeho třetí sezóna v Chelsea nedařila. Po sezónách 2004/05 a 2005/06, v nichž dokázal získat tituly v Premier League, mu v roce 2007 jeho svěřenci příliš radosti nedělali. A když v září remizovala v Lize mistrů Chelsea s norským Trondehimem, Mourinho po dohodě s klubem odstoupil.

Vzápětí se začalo spekulovat o tom, kam trenér, který na sebe upozornil ziskem titulu v Lize mistrů s Portem, zamíří. Zmiňoval se Tottenham, ale také anglická reprezentace, kterou tehdy vedl Steve McLaren. V anketě deníku The Sun tehdy 88 procent čtenářů hlasovalo pro to, aby byl McLaren odvolán a na jeho místo dosazen právě Mourinho.

"Byl jsem několik hodin od podpisu smlouvy na trénování anglického národního týmu,“ přiznal nyní Mourinho. "Ale na poslední chvíli jsem začal přemýšlet: 'Pokud budu trénovat národní družstvo, budu koučovat jeden zápas za měsíc a zbytek času strávím ve své kanceláři nebo sledováním dalších zápasů',“ vzpomínal Portugalec.

"'A pak budu muset čekat do léta, dokud nezačne evropský šampionát nebo mistrovství světa?' Ne, to není nic pro mě,“ odůvodnil Mourinho. „Na poslední chvíli jsem couvl. Rozhodl jsem se počkat na odlišnou práci. Ta přišla záhy. Z klubu, který byl pro mě byl dostatečnou výzvou a motivací zároveň. To byla nabídka z Interu Milán,“ dodal Mourinho, jenž dokázal s italským celkem získat dva tituly Serie A a nakonec opanovat i Ligu mistrů.

FA nakonec do pozice trenéra anglické reprezentace jmenovala Itala Fabia Capella.

Reklama

Související témata: