Hlavní obsah

Jak oživit Chelsea? Abramovič chystá na přestupy miliardu a půl

LONDÝN/PRAHA

Pětapadesát miliónů liber (zhruba 1,5 miliardy korun) má přichystáno ruský majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič na zimní posily klubu. Mezi ty nejžádanější hráče patří útočník madridského Atlétika Sergio Agüero, na Stamford Bridge by však také rádi uvítali obránce Jerka Leka z Monaka.

Foto: Archiv

Roman Abramovič s rodinou

Článek

Chelsea chce výrazně promluvit do zimního přestupového trhu, ačkoliv ještě donedávna měla mezinárodní fotbalovou federací FIFA pozastavené přestupy. Vedení Blues sice částečně uspělo s odvoláním proti trestu u mezinárodní arbitrážní komise CAS, která nařízení FIFA zrušila. To však jen do doby, než vynese konečný verdikt.

S tím si ovšem na Stamford Bridge hlavu nelámou. Ba naopak. Podle britského deníku The Sun má ruský miliardář Roman Abramovič na nové posily vyčleněno 55 miliónů liber (zhruba 1,5 miliardy korun).

Namísto Agüera Suarez z Ajaxu

Eminentní zájem má vedoucí celek Premier League o argentinského útočníka Atlétika Madrid Sergia Agüera. Ten sám by pokladnu Chelsea mohl přijít odhadem na čtyřicet miliónů liber (téměř 1,2 miliardy korun). Hvězda španělské La Ligy však není jedinou posilou, na níž si Abramovič dělá zálusk. V Londýně by také rádi přivítali defenzivního záložníka AC Monaco Jerka Leka.

„Abramovič položil na stůl seznam hráčů, kteří by Chelsea mohli posílit,“ citoval deník zdroj z londýnského klubu. „Asi nás čeká náročné období, protože v klubu je touha po nových hráčích, jsou tam peníze a také možnosti,“ dodal. Pokud by Atlético za Agüera požadovalo nereálnou sumu, jsou na Stamford Bridge prý připraveni předložit nabídku Ajaxu Amsterodam na jejich útočný klenot Luise Suáreze.

Reklama

Související témata: