Hlavní obsah

Japonsko je pro Torrese fotbalovou kolébkou, kopat začal kvůli kreslené postavičce

Jokohama

Budí velký poprask na každém kroku. Fotbalisté Chelsea nastoupí ve čtvrtek v Jokohamě v semifinále klubového mistrovství světa proti mexickému Monterrey a pro většinu asijských fanoušků jsou vítězové evropské Ligy mistrů modlami. Což teprve, když přiznají, že nebýt Japonska, možná by fotbal ani nehráli. Fernanda Torrese totiž přivedl k fotbalu Oliver, kreslená postavička z japonského animovaného seriálu.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Fernando Torres v Jokohamě: Vyprávěj, jak tě japonská figurka přivedla k fotbalu...

Článek
Fotogalerie

Pořádně místním zalichotil, když přiznal, že začátky jeho fotbalové kariéry sahají právě do Japonska.

Španělský útočník Fernando Torres je mistr světa a dvojnásobný evropský šampión. To všechno i díky tomu, že jako malý hltal japonský animovaný seriál, který ve Španělsku běžel pod názvem Oliver a Benji. Právě ten budoucího kanonýra k fotbalu přivedl.

„Vybavuji si, že když jsem byl dítě, televizní signál nebyl moc kvalitní, ale všichni se ve škole bavili o tom japonském filmu s fotbalovými postavičkami," cituje Torresovy vzpomínky Daily Mail.

V dějišti mistrovství světa klubů musel kanonýr Chelsea svůj příběh Japoncům znovu převyprávět. „Seriál se u nás jmenoval Oliver a Benji, v Japonsku to byl Kapitán Cubasa. Vyprávěl o dvou mladých hráčích, kteří začínali s fotbalem jako děti, dostali se do reprezentace, vyhráli mistrovství světa a přestoupili do Barcelony a Bayernu Mnichov. Prostě, kariéra jako vystřižená ze snu. Díky nim jsem začal hrát i já. Trochu mě k tomu donutil bratr, ale zejména - miloval jsem kreslené filmy. Chtěl jsem být jako Oliver, protože hrál v poli, Benji byl brankář. Takový byl můj první kontakt s Japonskem," potvrdil Torres souvislosti, jež Asiaté chtěli slyšet.

Fernando stejně nemá co tajit. Není sám, koho populární japonský animovaný seriál inspiroval. Ze světových fotbalistů se k němu hlásí třeba i Xavi Hernández, Torresův reprezentační spoluhráč a hvězda Barcelony.

Reklama