Hlavní obsah

Jděte s tím někam! Fanoušci vybučeli hráče Anglie, kteří podpořili hnutí BLM

Middlesbrough/Praha

Přípravné duely před začátkem fotbalového EURO jsou v plném proudu. České hráče čeká v pátek od 20:45 zápas s Itálií, reprezentanti Anglie už mají svůj první zápas za sebou. Ve středu doma porazili Rakousko 1:0, ale místo potlesku se před začátkem zápasu dočkali od svých fanoušků nesouhlasného bučení.

Foto: Peter Powell, Reuters

Harry Kane při pokleknutí na podporu hnutí Black Lives Matter před zápasem s Rakouskem

Článek

Anglická reprezentace dříve hnutí Black Lives Matter (Na černých životech záleží) symbolickým poklekem před zápasem nepodporovala. Proti Rakousku se to rozhodla změnit a vůbec se jí to nevyplatilo.

Dočkala se hlasitého odmítnutí od svých vlastních fanoušků, kterým se nelíbí zatahování politických záležitostí do sportu. „Někteří si myslí, že je to politický postoj, ale já s tím nesouhlasím. To není důvod, proč poklekáváme," uvedl anglický trenér Gareth Southgate s tím, že si takhle hráči vyjadřují podporu mezi sebou.

„Pro naše hráče tmavé pleti to určitě nebylo příjemné, vyznělo to jako jejich kritika," řekl zklamaně a dodal, že nic takového už od anglických fanoušků nechce slyšet. Bučení za nedlouho přehlušil potlesk ostatních příznivců, přesto bylo nepřeslechnutelné.

Reklama

Související témata: