Hlavní obsah

Je to možné?! V Anglii padly dva vlastní góly v nastaveném čase a tým tak přišel o výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že ve fotbalovém zápase padne nějaký ten vlastní gól, se občas stává. Na vrcholové úrovni to však bývá celkem výjimečné. Aby si mužstvo vstřelilo dva vlastní góly v nastaveném čase a připravilo se tak o vítězství, to už je umění. A přesně to se stalo ve druhé nejvyšší anglické lize v zápase mezi Swansea a Millwallem.

Foto: EuroFotbal.cz

V zápase Swansea s Millwallem padly hned dva vlastní góly v nastaveném čase.

Článek

Před zápasem diváci potleskem uctili památku bývalého záložníka Swansea Lennyho Johnrosea, který v pondělí v 52 letech po dlouhém boji podlehl onemocnění motorického neuronu. Hráči mu vzdali hold hned v první minutě, když šli zásluhou Ryana Manninga do vedení 1:0.

O pár minut později zvyšoval už na rozdíl dvou branek Michael Obafemi, který po přihrávce Kyleho Naughtona poslal míč do levého rohu branky. Celý první poločas se nesl v duchu naprosté dominance domácích, kteří se snažili navázat na výhru v Blaspoolu.

Hráči Millwallu si svou frustraci vybíjeli nedovolenými zákroky, které vedly ke dvěma žlutým kartám. Zhruba ve dvacáté minutě Murray Wallace napadl Latibeaudiereho, který hřiště opustil na nosítkách s podezřením na vykloubené rameno.

Ve druhé půli se hosté trochu zvedli, dvou penalt se však dožadovali marně. Ještě po devadesáti minutách byl stav 2:0 pro domácí, jenže pak přišel šok. Střídající obránce Benjamin Cabango usměrnil do vlastní sítě přihrávku Dannyho McNamary a v 95. minutě si podobně počínal Nathan Wood, který pod tlakem pouze hlavičkoval do branky.

Z pohodlné výhry domácích tak rázem byla ostudná remíza, na kterou budou chtít hráči Swansea co nejrychleji zapomenout. Napravit si reputaci se budou snažit v sobotu od 16 hodin proti Lutonu.

Reklama

Související témata: