Hlavní obsah

Je to teprve začátek, řekl Ten Hag po triumfu United v Ligovém poháru

Trenér fotbalistů Manchesteru United Erik ten Hag po vítězství 2:0 nad Newcastlem ve finále anglického Ligového poháru vyzdvihl týmový výkon. Zisk první trofeje po šesti letech označil za pouhý začátek procesu obnovy "Rudých ďáblů".

Foto: Tony Obrien, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru United Erik ten Hag

Článek

Ten Hag po letním příchodu z Ajaxu Amsterodam dovedl mužstvo k první trofeji od roku 2017. Tehdy United pod koučem Josém Mourinhem ovládli Evropskou ligu a rovněž Ligový pohár.

"Vezmeme si z toho hodně inspirace a sebevědomí, že to můžeme dokázat. Ale stále jsme teprve na začátku obnovy Manchesteru United. Chceme ho vrátit, kam patří, a vyhrávat trofeje. Tahle je první," řekl nizozemský trenér v rozhovoru pro televizi Sky Sports.

United zápas s Newcastlem na londýnském stadionu Wembley rozhodli mezi 33. a 39. minutou, kdy se trefili Casemiro a Marcus Rashford. Manchesterský celek triumfoval v Ligovém poháru pošesté v historii.

"Hráči ukázali správného ducha, chovali se jako tým a bojovali jako tým. Dali do toho všechno a porazili je. Nebyl to od nás vždy ten nejhezčí fotbal, ale byl efektivní," uvedl Ten Hag.

Pochvaluje si jednotnost týmu i celého klubu. "Hráči jsou propojeni, motivují se a pomáhají si. Od začátku sezony ukazujeme soudržnost. Všichni mají velký hlad a touhu po trofejích, protože Manchester United je stavěný pro vyhrávání trofejí," dodal třiapadesátiletý kouč.

Brankář David de Gea vychytal 181. soutěžní čisté konto a překonal klubový rekord Petera Schmeichela. "Je to pro mě emotivní, jsem šťastný a hrdý, protože jsme dlouho nic nevyhráli. Je to začátek nové éry. Jsme připraveni na všechno, ukázali jsme, že umíme získávat trofeje. Cítím, že tenhle tým má vítěznou mentalitu," prohlásil španělský gólman.

Reklama