Hlavní obsah

Jisté místo má jen Rooney, varuje kouč Manchesteru, který by rád přivedl Ronalda

Manchester

Fotbalisté anglického Manchesteru United mají za sebou teprve necelé tři měsíce pod vedením nizozemského kouče Louise van Gaala. Úvod sezóny sice přebudovávanému týmu příliš nevyšel, ale po příchodech drahých hvězd se dá očekávat vzestup formy, což Rudí ďáblové ukázali v posledním ligovém zápase proti QPR (4:0). Klub z červené části Manchesteru utratil v létě na posilách více než 150 miliónů liber (5,25 miliardy korun), novým tvářím ale podle slov Van Gaala astronomická cenovka místo v sestavě nezajistí.

Foto: Twitter

Radamel Falcao sice přišel v poslední den přestupního termínu do Manchesteru za velké peníze, ale pozici útočníka číslo jedna prozatím obsadil Wayne Rooney.

Článek

A tak se bude zřejmě pravidelně stávat, že se jeden z hvězdných útočníků v kádru United bude muset smířit s rolí náhradníka. Jedinou výjimkou je Wayne Rooney, který má jako Van Gaalův kapitán nominaci do základní jedenáctky v kapse.

„Nemyslím si, že má někdo své místo jisté,“ řekl na páteční tiskové konferenci britským novinářům Van Gaal. „Jediný, kdo má nějaká privilegia, je samozřejmě kapitán. Nikdo další. Hráči s tím ale počítají, protože vědí, jak to pod mým vedením chodí - můj kapitán by měl hrát vždy a stejně tak i stejný brankář,“ dodal nizozemský odborník.

Na vedlejší koleji se tak při Nizozemcově herním rozestavení se dvěma útočníky ocitne jeden z dvojice hvězdných snajprů Robin van Persie a Radamel Falcao. Zatímco prvně jmenovaný dotáhl z pozice klíčové posily United k zatím poslednímu titulu, jihoamerický kanonýr zase přišel s pověstí střeleckého zabijáka na hostování z Monaka za těžko představitelnou částku.

„Falcao je velmi dobrý útočník, ale já mám rád i Van Persieho. Máme pět hráčů na dva volné posty v útoku a já musím učinit tu těžkou volbu,“ postěžoval si naoko Van Gaal.

Ideálním řešením celé situace v ofenzivě by pro Nizozemce nejspíš bylo, kdyby k Rooneymu přivedl do tandemu starého známého parťáka Cristiana Ronalda. „Jak jsem říkal už v případě Falcaa, tito hráči tým posunou hrozně moc, ale nemyslím si, že by byl Real Madrid ochotný hráče prodat. Jsou to vždy jen mediální spekulace, které Ronalda rozhodně nikomu nekoupí,“ uvedl bývalý kouč Bayernu či reprezentace Oranjes.

Kdo nastoupí v dresu Rudých ďáblů po boku Rooneyho v nedělním utkání na půdě Leicesteru?
Radamel Falcao
69,5 %
Robin van Persie
28,9 %
Někdo jiný
1,6 %
Celkem hlasovalo 5605 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články