Hlavní obsah

Jsi had, přečetla si hvězda, která si vytrucovala přestup. Nemusím se omlouvat, tvrdí

Nazývají ho hadem. Fanoušci West Hamu ho nesnášejí a zbavují se jeho dresů. Francouzský fotbalový reprezentant Dimitri Payet ale září jako sluníčko. Povedlo se mu vytrucovat si přestup od Kladivářů do Marseille. Tvrdí, že si splnil sen, protože se vrátil domů. Stát ho to bude balík - půl miliónu liber, vzdal se totiž lednového platu. „Ale nemám potřebu se nikomu omlouvat,“ vzkázal do Londýna. Francouzský klub za něj vysázel 25 miliónů liber (zhruba 795 miliónů korun).

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Dimitri Payet už pózuje novinářům s dresem nového zaměstnavatele z Marseille. A fanoušci West Hamu zuří...

Článek

Na Ostrovy a hlavně do Londýna by teď nejspíš Francouz Payet neměl jezdit. Není tam totiž po vytrucovaném přestupu do Marseille zrovna populární. David Sullivan, syn majitele West Hamu, označil Payeta dokonce za hada. „Všechno jsme si to s trenérem Biličem vyříkali z očí do očí. Někdy o tom řeknu víc, ale ne teď. Nyní si chci vychutnat přestup do Marseille," netrápí se situací francouzský záložník.

Zároveň odmítl, že by do Francie utíkal kvůli výdělku. „Kdybych chtěl peníze, byl bych už dlouho v úplně jiné zemi. Finance opravdu nejsou mojí motivací," dušoval se.

Payet v posledních třech týdnech za londýnský klub nenastupoval, trénoval sám. „Byl to hodně dlouhý měsíc," usmál se. „Když nehrajete zápasy, je to složitější. Ale jsem zpátky v Marseille, to je můj domov a toho jsem chtěl dosáhnout. Francie a tamní liga mi chyběly," konstatoval spokojeně. S klidným svědomím se vzdal i lednového platu ve výši půl miliónu liber, tedy nějakých šestnácti miliónů korun.

Majitel West Hamu David Sullivan poté vyjádřil smutek z chování hvězdy. „Jsem upřímně zklamaný z toho, že Payet neukázal dostatečný respekt k West Hamu a jeho fanouškům. Zvláště když u nás uzavřel smlouvu na pět a půl roku," prohlásil s tím, že londýnský klub nebyl v situaci, kdy by musel prodávat nejlepší hráče. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že Kladiváři budou ve zbytku sezóny ještě lepší než v dosavadním průběhu Premier League.

Fanoušci West Hamu jsou po odchodu Payeta pořádně naštvaní. Třeba i proto, že si pod vlivem uzavření dlouhodobé smlouvy nakoupili za šedesát liber dresy s jeho jménem. A ty teď mohou klidně vyhodit. Vedení klubu se je snaží uchlácholit a přišlo s nabídkou. Když triko s Payetovým jménem vrátí, mohou si za 25 liber vybrat jiný dres Kladivářů.

Reklama

Související témata: