Hlavní obsah

Kam do Anglie odejde Bony Wilfried? Možná napoví přestup Carrolla

Arnhem/Londýn

Exsparťanský šutér Bony Wilfried, který si po Gambrinus lize podmanil v dresu Vitasse Arnhem i nizozemskou Eredivisie, je horkým přestupovým zbožím. Hráč Pobřeží slonoviny by v příští sezóně rád oblékal dres některého z týmů v Premier League. V Anglii se o jeho služby zajímá několik klubů. O tom, do kterého z nich by mohl zamířit, možná rozhodne i o to, kde bude v ročníku 2013/14 hrát Angličan Andy Carroll.

Foto: vitesse.nl

Bonymu Wilfriedovi se zatím v dresu Arnhemu daří

Článek

O nejlepšího střelce nizozemské nejvyšší soutěže, který v uplynulém ročníku nasázel 31 gólů ve 30 zápasech, se v posledních měsících zajímá několik klubů. Mezi nejvážnější kandidáty patřily s Arnhemem úzce spolupracující Chelsea, ruská Machačkala, které Wilfrieda doporučil nizozemský trenér Guus Hiddink, či Stoke City.

Reprezentant Pobřeží slonoviny se nechal slyšet, že jeho vysněnou soutěží je Premier League. „Německo nebo Francie by také nebyly špatné možnosti. Ale já bych rád do Anglie. Odejít ze Sparty do Arnhemu byl jeden krok nahoru, teď chci udělat další krok a posunout se ještě dál. Kam to bude, to se teprve uvidí," prohlásil čtyřiadvacetiletý útočník před nedávnem.

Do Ruska se tak s největší pravděpodobnostní Wilfried nepožene. V Chelsea začíná úřadovat staronový trenér José Mourinho, který se v předsezónních plánech o Wilfriedovi nezmiňuje. Obdobně je na tom Stoke, které bylo doposud považováno za nejvážnějšího kandidáta o Wilfriedovy služby. Tonyho Pulise totiž nahradil nový trenér Mark Hughes, jenž může mít odlišné přestupní plány.

O Bonyho Wilfrieda se zajímá West Ham a Newcastle

To ale neznamená, že by zájem o Wilfrieda poklesl. O jeho služby se totiž přihlásily i West Ham a Newcastle. U obou týmů však hraje důležitou roli to, který dres bude v příští sezóně oblékat Angličan Andy Carroll. Kmenový hráč Liverpoolu odehrál uplynulou sezónu ve West Hamu a londýnský celek o jeho služby stojí i nadále. S Reds se Kladiváři dokonce předběžně dohodli na odstupném ve výši 15,5 miliónů liber.

Ke konečné dohodě však chybí souhlas samotného hráče, který v současnosti tráví dovolenou ve Spojených státech. Pokud by Carroll s přestupem do West Hamu nesouhlasil, obrátilo by vedení klubu pozornost právě k exsparťanské hvězdě. Dvanáct miliónů liber by nizozemskému Arnhemu nabídlo i proto, že ztroskotaly pokusy o získání Alvara Negreda ze Sevilly.

Stejnou částku za Bonyho Wilfrieda by byl ochoten obětovat i Newcastle v případě, že by se Carroll rozhodl do West Hamu přestoupit, nebo kdyby odešel do nějakého jiného klubu. Straky se ale zajímají také o útočníka Saint-Etienne Pierre-Emericka Aubameyanga.

Je možné, že Wilfried nakonec bude oblékat dres týmu, který Carrolla nezíská. Pokud se tak opravdu stane, West Ham ani Newcastle nebudou muset litovat. Reprezentant Pobřeží slonoviny už ve Spartě a potom i v Arnhemu dokázal, že kvalit Carrolla minimálně dosahuje.

V jakém týmu bude příští sezónu hrát Bony Wilfried?
V Chelsea
24,4 %
Ve West Hamu
7,2 %
V Newcastlu
44,6 %
V Machačkale
2,3 %
V Arnhemu
2,7 %
V jiném anglickém týmu
14,5 %
V jiném evropském týmu
4,3 %
Celkem hlasovalo 5766 čtenářů.

Reklama

Související témata: