Hlavní obsah

Kane, Agüero či Vardy? Kdepak, Cresswell všechny hvězdy trumfl a má gól kola pro sebe

Konkurenci měl pořádnou. Lahůdkovými trefami se během víkendu předvedli Harry Kane, Sergio Agüero či Jamie Vardy. Jenže obránce West Hamu je jako žolík všechny trumfl. Výstavní branka Aarona Cresswella vévodí přehledu nejhezčích gólů 34. kola anglické Premier League. Jeho gól navíc promluvil do bitvy o titul.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Lišky už pomalu sahají po senzačním mistrovském titulu, ale také kvůli nádhernému gólu obránce West Hamu musí být ještě Leicester pekelně ostražitý. Druhý Tottenham stáhl ztrátu na pět bodů.

Za stavu 1:1 se míč snesl k Aaronu Cresswellovi a ten ho z hranice šestnáctky křížnou střelou poslal parádně do horního růžku Schmeichelovy svatyně. Dánský brankář byl bez šance.

Leicester se nicméně nevzdal a díky penaltě proměněné v páté minutě nastavení vydřel za remízu 2:2 aspoň bod, který může mít na konci sezóny cenu zlata.

Italský kouč Claudio Ranieri zachovává i čtyři kola před koncem klid. Nedávno pro web The Player's Tribune vylíčil strhující pouť Lišek za prvotřídní senzací.

Neuvěřitelné, ze dna až na vrchol

„Vzpomínám si na své první setkání s klubovým předsedou, když jsem v létě k Leicesteru City nastoupil. Posadili jsme se a on mi pověděl: ‚Claudio, tenhle ročník je pro náš klub velmi důležitý. Je naprosto klíčové, abychom se udrželi v Premier League. Musíme se zachránit.'

Odpověděl jsem, že rozumím a že budeme tvrdě trénovat, abychom toho dosáhli. Čtyřicet bodů, tak zněl náš cíl, abychom našim fanouškům dopřáli i další sezónu v Premier League. Tehdy by mě ani ve snu nenapadlo, že si v dubnu otevřu noviny a uvidím Leicester City v čele tabulky. Loni byl náš klub v té samé době na jejím dně... Neuvěřitelné."

Kdo podle vás dal nejhezčí gól 34. kola Premier League?
Harry Kane (Tottenham)
14,7 %
Sergio Agüero (Manchester City)
3,9 %
Jamie Vardy (Leicester)
6,8 %
Joshua King (Bournemouth)
3,6 %
Aaron Cresswell (West Ham)
71 %
Celkem hlasovalo 1024 čtenářů.

Reklama

Související témata: