Hlavní obsah

Kane chce v létě odejít z Tottenhamu. Kam by mohl zamířit?

Ikona Kohoutů na odchodu. Anglický fotbalista Harry Kane požádal vedení Tottenhamu Hotspur, aby mu v létě umožnilo opustit klub. Podle ostrovních médií po něm zástupci londýnského celku chtěli definitivní rozhodnutí ještě před startem evropského šampionátu. Kam by sedmadvacetiletý kapitán reprezentace Albionu mohl nakonec zamířit? Podle britských deníků je ve hře hned několik velkoklubů.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalista Tottenhamu Hotspur Harry Kane je na odchodu z klubu, zamíří k městskému rivalovi Chelsea, nebo někam jinam?

Článek

Podle Sky Sports je Kaneovo rozhodnutí definitivní a jeho odchodu ze severního Londýna by nemělo stát nic v cestě. Zájemce si ale podle všeho bude muset za eso anglické reprezentace značně připlatit. Kaneova cena se aktuálně pohybuje kolem 150 milionů liber (téměř 4,5 miliardy korun).

I tak o něj ale stojí hned několik velkoklubů a ostrovní média se předhánějí ve spekulacích o tom, kam kapitán Albionu nakonec zamíří. Podle deníku Sun má autor dvaatřiceti branek z letošní sezony a autor více než 200 tref za Tottenham celkem nejblíže do Manchesteru City, který má být i Kaneovou preferovanou destinací.

Podle britského Daily Mailu se nejlogičtěji z pohledu Kanea jeví přesun na Stamford Bridge k městskému rivalovi Chelsea, nebo návrat pod křídla populárního kouče Mauricia Pochettina do pařížského PSG.

Ve hře jsou ale údajně i další velkokluby včetně Manchesteru United.

Kane, který s Tottenhamem nikdy nezískal žádnou významnější klubovou trofej, se původně chystal učinit rozhodnutí o své budoucnosti až po skončení letošního EURO. Zástupci Kohoutů ale chtěli mít jasno už před evropským šampionátem.

Reklama