Hlavní obsah

Kdo je nejlepším fotbalovým trenérem na světě? Guardiola volbou překvapil!

Manchester

José Mourinho, Carlo Ancelotti, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Antonio Conte či snad Zinédine Zidane? Volba nejlepšího fotbalového trenéra je vždy subjektivní záležitostí, přesto Pep Guardiola, sám jeden z nejuznávanějších koučů současnosti, svým tipem trochu překvapil. Trenér Manchesteru City považuje mezi svými kolegy za absolutní jedničku Argentince Marcela Bielsu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Koho považuje Pep Guardiola za nejlepšího fotbalového trenéra na světě?

Článek

„Má můj největší obdiv. Hráči pod jeho rukama fotbalově ohromně rostou a nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo by o něm mluvil negativně. Všichni jsou mu vděčni za to, jak ovlivnil jejich kariéru. Pro mne je (Bielsa) nejlepším trenérem na světě," prohlásil šestačtyřicetiletý Katalánec a přiznal, že i on sám těžil z rad jihoamerického odborníka.

„Když s ním hovoříte, cítíte, že vám chce pomoci. To je strašně důležité. V Marcelově případě to není o tom, kolik během kariéry vyhrajete titulů - přestože jsme právě podle toho většinou veřejností hodnoceni," přidal někdejší kouč Barcelony a mnichovského Bayernu, sám jeden z nejúspěšnějších v historii.

Jednašedesátiletý Bielsa, někdejší kormidelník reprezentace Argentiny a Chile, Espanyolu Barcelona, Marseille či Bilbaa, je od léta loňského roku bez angažmá. Od nové sezóny by však měl usednout na lavičku OSC Lille. Guardiola už vedení francouzského klubu k podpisu smlouvy s Argentincem blahopřál:

„Už se těším, jak to Lille půjde. Jsem si jistý, že Marcelova přítomnost bude mít na výkony týmu ohromný vliv."

Reklama

Související témata: