Hlavní obsah

Kdo místo Čecha? Arsenal loví jedničku v Německu

Londýn

Podpis smlouvy je podle všeho blízko. Jméno je jasné, cena též. Bernd Leno, dosud gólman Leverkusenu, může vbrzku zamířit do londýnského Arsenalu, aby se stal jeho novou brankářskou jedničkou místo Petra Čecha.

Foto: Profimedia.cz

Bernd Leno

Článek

Nový kouč fotbalistů Arsenalu Unai Emery se snaží hledat posily. A to i na postu gólmana. Šestatřicetiletý Čech se tak po odchodu kouče Wengera možná bude muset smířit s pozicí dvojky. Arsenal podle britských i německých zdrojů intenzivně pokračuje v jednání o příchodu Lena, který se nevešel do německé reprezentace pro MS (přednost dostali Neuer, Trapp a ter Stegen) a rád by si nahlodané sebevědomí posílil přestupem do Premier League.

Za jaké peníze? Arsenal je údajně ochoten zaplatit 20 miliónů liber (asi 580 miliónů korun). Výdaje by mohly být kompenzovány prodejem devětadvacetiletého Davida Ospiny, který v uplynulé sezóně chytal především v Evropské lize, zatímco Čech byl jednoznačně upřednostňován v zápasech Premier League.

O Kolumbijce Ospinu má zájem mexický klub Tigres.

Šestadvacetiletý Leno byl brán za velký talent, chytal v reprezentační jednadvacítce, přesun do Anglie by jej měl podle odborníků ještě více posunout mezi brankářskou elitu.

„Nový manažer Arsenalu Unai Emery má za cíl vylepšit základní osu svého týmu před novou sezónou, přičemž jeho prioritou je brankář, stoper a střední záložník," naznačuje dailymail.co.uk, že gólmanem lov klíčových posil teprve začíná.

Reklama

Související témata: