Hlavní obsah

Klopp už ví, co bude po Liverpoolu. Manželka přikázala: Nauč se tančit a vařit!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už stříhá metr. Do konce Premier League mu zbývá šest kol, čtvrteční odveta čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Atalanty Bergamo může zase být jeho rozlučkou s pohárovou Evropou. Jürgen Klopp po devíti plodných letech opouští Liverpool. A už nyní se rozkrývá, jaká bude budoucnost jednoho z nejslavnějších fotbalových trenérů současnosti. „Manželka mi nakázala, ať se naučím vařit a navštívím taneční lekce,“ svěřil se pro Sky News sám kouč.

Foto: Carl Recine, Reuters

Jürgen Klopp při utkání Premier League.

Článek

Kloppova choť se jmenuje Ulla Sandrocková a fotbalovým světem hýbe víc, než si nejspíš sami myslíte. Před pár lety se rozneslo, že právě ona rozmlouvala manželovi nabídku z Manchesteru United, která k němu doputovala v roce 2013.

Naopak cítila, že Liverpool bude správná adresa.

Sám Klopp o ní mluví s něhou a úctou. „V životě jsem se nenaučil víc než od Ully,“ pronesl úspěšný trenér v podcastu s Matzem Hielscherem. „Má jiný pohled na život. Na našem vztahu se mi nejvíc líbí, že mám vedle sebe vždy někoho, kdo mi nabídne další názor.“

I za překvapivým lednovým oznámením o plánovaném odchodu z Liverpoolu hledejte ženu. Pár chce společně cestovat, ve Wiesbadenu zase staví dům. Šestapadesátiletý Klopp se předloni také stal dědečkem – přesněji řečeno nevlastním dědečkem, jelikož potomstvo má manželčin syn Dennis z předchozího vztahu.

Ulla také plánuje, aby se její energický muž při odpočinku nenudil. Má se zlepšit v tanci nebo kuchyni. „V soukromém životě jsem docela k ničemu,“ přiznává sebekriticky Klopp. „V covidu jsem se alespoň naučil míchaná vajíčka, což jsem ale zase zapomněl. Asi bych se měl naučit vařit, abych mohl udělat někdy snídani.“

Zatímco fandové Liverpoolu i nejspíš celé Premier League vyhlíží nudnější časy bez charismatického Kloppa, na delší chvíle s partnerem se těší jeho Ulla.

Pár už tvoří bezmála dvacet let. Ulla je pedagožka, která se s budoucím manželem poznala v mohučské hospodě, kde ještě pracovala jako servírka. Už za tři dny spolu bydleli a ještě v roce 2005 měli svatbu.

„Smyslem mého života je, aby život mé rodiny byl co nejpohodlnější,“ připomněl deník Bild jeden Kloppův starší výrok. „Rád zlepšuji situaci druhých lidí. Samozřejmě že nemůžu vyhovět všem, ale můžu to udělat pro svou rodinu.“

Reklama