Hlavní obsah

Konečně vzrušení! radují se legendy Manchesteru z Mourinha

Manchester

V dresu Rudých ďáblů odehrál dlouhých 21 sezón, na Old Trafford patří k legendám a jeho slovo něco znamená. Paul Scholes byl v minulosti zároveň kritikem trenérských metod Josého Mourinha, teď však obrátil a má z chystaného angažmá portugalského stratéga pozitivní dojmy.

Foto: Dunham Matt, ČTK

José Mourinho už se pomalu chystá na Old Trafford.

Článek

Svérázný Mourinho od začátku týdne vyjednává v Manchesteru United podmínky a vše nasvědčuje tomu, že ještě do konce týdne bude oficiálně uveden do funkce jako nástupce Louise van Gaala. Nizozemec sice o víkendu vyhrál se svými svěřenci FA Cup, ale po pátém místě v Premier League, zaručujícím start v Evropské lize, dostal vyhazov.

Letos United nastříleli v anglické lize jen 49 branek. „Naši fanoušci vyžadují zábavný fotbal a jsem si jistý, že ten s Mourinhem přijde," avizuje Scholes, který s Manchesterem vyhrál 25 trofejí, jedenáctkrát ovládl domácí ligu a zažil i dva triumfy v Champions League.

„José je top manažer, několikrát to dokázal a doufejme, že se mu to podaří znovu," přeje si někdejší záložník. Jednačtyřicetiletý Scholes je přesvědčen o tom, že Portugalec dodá týmu potřebné sebevědomí. „Konečně přijde nějaké vzrušení," myslí si Scholes.

S angažováním Mourinha souhlasí i bývalý skvělý gólman Peter Schmeichel. „Je to fantastický nápad. Potřebujeme silného manažera a velké hráče," podotýká dvaapadesátiletý Dán.

Reklama

Související témata: