Hlavní obsah

Korejec Son Hung-min čelil po londýnském derby rasistickým urážkám

Korejský fotbalista Son Hung-min se stal po nedělním londýnském derby Tottenhamu s West Hamem (2:0) terčem rasistických urážek na sociálních sítích. Tottenham autora komentářů nahlásil a požaduje pro něj trest. Čtvrtý tým anglické ligy o tom informoval na twitteru.

Foto: David Klein, Reuters

Son Hung-min oslavuje vstřelený gól v duelu s West Hamem. Korejský fotbalista ve službách Tottenhamu se po utkání stal terčem rasistických urážek na sociálních sítích.

Článek

"Byli jsme upozorněni na naprosto nepřijatelné rasistické urážky na adresu Son Hung-mina během dnešního utkání. 'Sonny' má naši plnou podporu a znovu vyzýváme provozovatele sociálních sítí i veřejné činitele, aby zasáhli," napsal klub v prohlášení.

Son Hung-min pomohl k triumfu v derby gólem. Minulý týden se po vstřelené brance stal obětí rasismu i útočník Brentfordu Ivan Toney, jenž zařídil překvapivou remízu 1:1 s lídrem anglické ligy Arsenalem. Šestadvacetiletý fotbalista tmavé pleti obdržel urážlivé a rasistické zprávy na svůj instagramový účet. Terčem podobného útoku byl už po říjnovém vítězství nad Brightonem.

Společnost Meta, která provozuje Facebook a Instagram, se v minulosti některými případy nezabývala, protože nebyly nahlášené skrz samotné aplikace. I proto Tottenham ujistil, že tentokrát urážky nahlásil i "oficiálně".

Reklama

Související témata: