Hlavní obsah

Koronavirus dál útočí. Liverpool nehraje, uzavřel tréninkový areál

Vedení fotbalistů Liverpoolu dnes uzavřelo v reakci na stoupající počet pozitivních případů koronaviru v týmu svůj tréninkový areál. Po kouči Jürgenu Kloppovi měl pozitivní test nově i jeho asistent Pepijn Lijnders. Klub nejprve zrušil plánovanou tiskovou konferenci před čtvrtečním úvodním semifinále Ligového poháru na hřišti Arsenalu a posléze bylo rozhodnuto, že dvojzápas začne až o týden později v Liverpoolu.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Článek

"Rozhodnutí uzavřít areál se učinilo po konzultaci s příslušným úřadem veřejného zdraví," uvedli kluboví zástupci v prohlášení na svém webu. "Nové případy se řadí k těm dalším z pondělka a úterního rána," doplnili.

Osmatřicetiletý Lijnders nahradil pozitivně testovaného Kloppa na lavičce Liverpoolu v nedělním ligovém utkání s Chelsea (2:2). Pár dní nato se ale nákaza prokázala i u něj a dalších zaměstnanců klubu.

Liverpool požádal již v úterý vedení soutěže o přeložení Ligového poháru. V neděli měli pozitivní testy na koronavirus Alisson Becker, Roberto Firmino nebo Joel Matip. Týmu také chybějí Muhammad Salah a Sadio Mané, kteří odcestovali na africký Pohár národů.

Reklama

Související témata: