Hlavní obsah

Kouč Portsmouthu: Rádi bychom Baroše na hostování do konce sezóny

PRAHA/PORTSMOUTH

Fotbalový útočník Lyonu Milan Baroš je blízko návratu do Anglie. Jak před pár dny informoval server Sport.cz, o českého reprezentanta má zájem ambiciózní klub Premier League Portsmouth FC, jehož trenér Harry Redknapp o rodáka z Vigantic hodně stojí. „Doufám, že se nám podaří Milana přivést, rádi bychom ho zde přivítali na hostování,“ řekl na stránkách klubu anglický trenér.

Článek

„Pokud by se nám povedlo získat Milana na hostování, bylo by to dobré. Skvělá příležitost okouknout si ho,“ prozradil Redknapp s tím, že se zástupce klubu Peter Storrie v nejbližších sejde s Barošovým agentem Pavlem Paskou a prodiskutují jeho možný příchod na jih Anglie.

Milanu Barošovi není britské prostředí cizí. Český forvard přestoupil v roce 2002 z ostravského Baníku do Liverpoolu, se kterým v sezóně 2004/05 vyhrál prestižní Ligu mistrů. Následoval přestup do Aston Villy, kde v 51 utkáních vstřelil 14 branek. Potom už se s ostrovy rozloučil a výměnou za Johna Carewa putoval do francouzského Lyonu.

„Je ve velkém klubu, kde se mu nedaří dostat do sestavy. Lyon má ale na soupisce fantastické hráče,“ komentoval trenér Portsmouthu aktuální situaci českého reprezentanta ve francouzském týmu.

Po Barošovi by už patrně nikdo nepřišel

„V kádru mají Freda, který se často nedostává na hřiště, a to je jeho cena okolo 15 až 16 miliónů eur. Dobrými útočníky jsou v Lyonu přesyceni,“ dodal Redknapp.

Pokud nakonec Baroš do Portsmouthu zamíří, byla by to jedna z posledních aktivit na přestupovém trhu anglického klubu pro toto zimní období. „Nemůžeme si dovolit utrácet další peníze. Jedině v případě, že by někdo odešel,“ prozradil kouč aktuálně osmého celku Premier League.

„Budeme mít zájem o hostování do konce sezóny, co bude potom, to se uvidí,“ řekl na závěr šedesátiletý trenér.

Reklama

Související témata: