Hlavní obsah

Kouči West Hamu ruply nervy. Frustraci si vybil na podavači míčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen o finále skončil v troskách. Fotbalisté West Hamu se v odvetě semifinále Evropské ligy ve Frankfurtu na obrat po předchozí domácí porážce nezmohli, naopak znovu prohráli (0:1). Nepříznivý vývoj duelu navíc psychicky neunesl kouč David Moyes, který si vybil frustraci na podavači míčů, za což vyfasoval červenou kartu. Následně se ale za svůj úlet omluvil.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Kouč West Hamu David Moyes dostává červenou kartu v odvetě s Frankfurtem.

Článek

Kladiváři si převezli z Londýna manko 1:2 a bylo jim jasné, že na ně čeká v Německu mimořádně těžký úkol. Ten se poměrně záhy stal takřka neřešitelným, protože už po 19 minutách hry vyfasoval červenou kartu Aaron Cresswell a záhy poslal domácí do vedení Rafael Santos Borre.

Frustrace z vývoje duelu probublala u kouče hostů v 77. minutě. West Ham se snažil v závěru duel ještě zdramatizovat, kouč Moyes chtěl v jeden moment míč z autu rychle vrátit do hry, jenže podavač mu jej přistrčil jen velmi vlažně. To trenéra dopálilo a míč vzteky směrem k podavači prudce nakopl. I když nikoho nezasáhl, vyfasoval za svůj úlet červenou kartu.

„Těžké zklamání, ale jsem na hráče extrémně hrdý za to, jak hráli i v oslabení. Bojovali jsme, měli jsme šance, ale musíme pogratulovat Frankfurtu. Přejeme mu teď hodně štěstí," dělil se o své pocity po zápase Moyes, jenž nasadil do základní sestavy české reprezentanty Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. Alexe Krále však nechal sedět na lavičce.

Následně se kouč vrátil ke svému vyloučení. „Nakopl jsem míč směrem k podavači. Omlouvám se za to, ale hodil mi ho zpátky příliš jemně. Měl jsem to pěkně nalité na volej," vysvětloval s nadsázkou svůj zkrat.

„Cítím zklamání, hráli jsme už s lepšími týmy, než je Frankfurt. Tenhle dvojzápas jsme si pravděpodobně prohráli už po 30 sekundách v Londýně. Od té doby už jsme jenom dotahovali," připomněl zřejmě klíčový moment celého semifinále, kdy Hammers inkasovali v úvodním zápase hned v první minutě.

West Ham tak ztratil možnost kvalifikovat se do příštího ročníku Ligy mistrů přes vítězství v Evropské lize.

„Po dvaceti minutách jsme šli do deseti, což kompletně změnilo náš plán. Bylo to pro nás těžké. Snažili jsme se odevzdat maximum, ale oni hráli jako velký tým. Porazili nás a my jim teď přejeme hodně štěstí," zhodnotil duel Coufal.

Reklama