Hlavní obsah

Král Ibra míří na Old Trafford. S Rudými ďábly je domluvený na podmínkách

Manchester

Příchod hvězdného kanonýra Zlatana Ibrahimovice do Manchesteru United se podle všeho výrazně přiblížil. Podle britské televizní stanice Sky Sports se excentrický fotbalista dohodl s Rudými ďábly na osobních podmínkách a po skončení mistrovství Evropy by švédský útočník měl na Old Trafford absolvovat lékařskou prohlídku.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic míří do Manchesteru United.

Článek

Ibrahimovic se po čtyřech sezónách rozloučil s pařížským St. Germain a jeho působení na Ostrovech nabývá čím dál reálnějších obrysů. Čtyřiatřicetiletý forvard se sice přestupovými spekulacemi o odchodu na Old Trafford zatím jen dobře baví, jeho angažmá v týmu dvacetinásobného anglického šampióna je ovšem podle britských médií na spadnutí.

Podle Sky Sports se hráčův agent Mino Raiola po dlouhých jednáních domluvil s výkonným místopředsedou United Edem Woodwardem na podmínkách a chystaný transfer Ibrahimovice do Manchesteru by už mohla zhatit pouze neúspěšná zdravotní prohlídka.

Ta měla proběhnout již před šampionátem, rozhovory se však vlekly a uskuteční se tedy až po evropském šampionátu. Pokud dopadne dobře, měl by Ibrahimovic uzavřít s Red Devils jednoletý kontrakt.

O zájmu United o Ibrahimovice se šuškalo ještě za dob působení Van Gaala, po příchodu trenéra Josého Mourinha nabrala jednání na intenzitě. Portugalský stratég o švédského snajpra, který za PSG nasázel 156 gólů ve 180 zápasech, velmi stojí. Ibrahimovic se nyní se Seveřany připravuje na páteční duel s Itálií, který napoví o šancích Švédů na postupu ze skupiny E do osmifinále ME. Svěřenci trenéra Hamréna na úvod turnaje remizovali s Irskem 1:1.

Zahraje si Ibrahimovic na OH?

Ibrahimovic by mohl obléknout dres Švédska i na srpnové olympiádě v Riu, figuruje totiž v širší nominaci, která čítá 35 hráčů. Podle kouče reprezentace do 21 let Hakana Ericsona existuje šance, že by si hvězdný útočník v Brazílii mohl zahrát. Finální nominace musí být zúžena na 22 jmen a Ibrahimovic by se mohl do olympijského týmu dostat jako jeden ze tří povolených hráčů nad 23 let.

"Původně jsme si říkali, že hráči, kteří budou na mistrovství Evropy, nebudou hrát na olympiádě. Pak jsem se Zlatanem mluvil a není to tak jednoznačné," řekl Ericson. "Dohodli jsme se, že se rozhodne po ME. Pokud ale existuje i sebemenší šance, tak bych ji nechal otevřenou, protože by bylo fantastické mít Zlatana v týmu," dodal.

Reklama

Související témata: