Hlavní obsah

Krutá vánoční balada. V Arsenalu bral milióny, teď je na dně a pomýšlí na sebevraždu

Londýn

Britská média se během Vánoc zaplnila hodně mrazivým příběhem. Emmanuel Eboué, bývalý fotbalista Arsenalu, je na dně. „V mé těžké situaci jsem přemýšlel i o sebevraždě. Chci, aby mi Bůh pomohl. Pouze on dokáže dostat takové myšlenky z mé hlavy,“ cituje 34letého obránce z Pobřeží slonoviny Mirror.

Foto: Sport.cz

Emmanuel Eboué se letos na Vánoce ocitl v nezáviděníhodné situaci.

Článek

Je finalistou Ligy mistrů, v letech 2004-2011 působil ve slovutném Arsenalu. Vydělával tam milióny, ale teď je Emmanuel Eboué na dně.

Pád hráče z Pobřeží slonoviny utrhl v létě 2015 zákaz činnosti na rok a půl, kterým ho potrestala FIFA za nevyplacení agenta.

Eboue však nezměnil životní styl a utratil milióny eur: „Jen v Turecku jsem vydělal osm miliónů eur. A kde jsou...?"

Všechno se mu zhroutilo. Po rozvodu s manželkou Aurelie, která se starala o finance, mu zůstal pouze dům na severu Londýna. Nyní se aktuálně stal předmětem exekuce.

„Když jsem doma, bojím se rozsvítit. Aby nikdo nevěděl, že jsem tu. Čekám, že jednoho dne bude stát u dveří policie. A já nemám ani na advokáta, tak raději přespávám často u známých," líčí bývalý spoluhráč Tomáše Rosického.

Děti už mu ani nevolají

Ebouému nezůstaly peníze ani na pračku. „Co mám přes den na sobě, si večer vyperu v rukou," popisuje ve své otevřené zpovědi a nabádá mladé africké hráče, aby vedle fotbalu mysleli také na vzdělání.

„A nakládání s penězi nenechte na jiných," dodává naléhavě.

Od června ani jednou neměl možnost vidět své tři děti, což na něj dolehlo hlavně teď o Vánocích. Navíc se Eboué v poslední době musel vypořádávat se ztrátou dědečka Amadoua, který ho vychovával, i bratra Serge N'Driho, jenž zahynul při havárii.

„Potřebuji, aby mi Bůh pomohl. Jenom on mě může zbavit sebevražedných myšlenek. Že nemůžu vidět své děti, mě nesmírně bolí. Dřív mi aspoň volávaly. Teď spolu vůbec nekomunikujeme," zoufá si.

Pomoc mu nabídli v Turecku

Z tísně se ho nyní solidárně snaží dostat istanbulský Galatasaray, turecký klub, v němž pravý bek odehrál poslední soutěžní zápasy své kariéry. Ztroskotanci nabídl místo asistenta trenéra mladších žáků, stabilní plat i zajištěné ubytování.

Sympatické gesto pochází od staronového trenéra Fatiha Terima, který sám dříve Ebouého vedl a obránce ho nazývá svým „otcem".

Reklama