Hlavní obsah

Kyslíková maska, nosítka, nemocnice! Talentovaný brankář utrpěl hrozivé zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tenhle zápas nebude anglický Blackpool vzpomínat v dobrém. Nejenže v rámci 39. kola prohrál na hřišti Prestonu, ale přišel také o zraněného brankáře Daniela Grimshawa, který se ve druhém poločase hrozivě srazil s protihráčem a musel být ošetřován. Lékařský zásah si vyžádal jak kyslíkovou masku, tak nosítka. Sám otřesený brankář ale o několik hodin později sdílel potěšující zprávu.

Foto: Rex

Brankář Blackpoolu Daniel Grimshaw se srazil s protihráčem a musel být odvezen do nemocnice.

Článek

Souboj sousedů v tabulce. Tak byl veden duel anglické fotbalové Championship mezi Prestonem a Blackpoolem. O jedinou branku se ve třetí minutě nastaveného času prvního poločasu postaral domácí Cameron Archer, který byl i u dalšího zásadního okamžiku. Dvacetiletý forvard se již po dvaceti minutách hry tvrdě srazil s hostujícím brankářem Danielem Grimshawem.

Nehezky vypadající srážka kolena proti hlavě si okamžitě vyžádala ošetření, které trvalo téměř deset minut. Než byl čtyřiadvacetiletý Angličan převezen do nemocnice Royal Preston, bylo zapotřebí mu nasadit kyslíkovou masku. Poté byl umístěn na nosítka a za potlesku obou skupin fanoušků zamířil do sanitky a následně do nemocnice. O několik hodin později se přesto dostavily pozitivní informace.

„Je v nemocnici, při vědomí a reaguje," potěšil veřejnost trenér Blackpoolu Neil Critchley „Byla to hrozivá situace, vidět Grimmyho odjíždět na nosítkách. Sám jsem šel na hřiště, zajímalo mě, jak na tom je. Měl jsem o něj opravdu velkou starost," dodal třiačtyřicetiletý britský trenér.

„Netrvalo dlouho a v krátkosti se k nešťastné situaci se vyjádřil také Grimshaw. „Děkuju všem za podporu, jsem v pořádku. Vrátím se co nejdříve," zní na Twitteru čtyřiadvacetiletého brankáře se zkušenostmi z Manchesteru City.

Při incidentu se nejednomu fanouškovi zatajil dech. Podobnou srážku zažil před šestnácti lety i český brankář Petr Čech, který rovněž inkasoval kolenem do hlavy. Lékaři mu diagnostikovali zlomeninu lebeční kosti, následovala operace. Poté český brankář do konce kariéry nosil speciální ochrannou helmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.