Hlavní obsah

PREMIER CLASS: Souček v Premier League? Zvládne tam i deset let, tvrdí Mikolanda

V anglické fotbalové Premier League bylo v uplynulých dnech pořádně živo. Fanoušci Liverpoolu dojemně podpořili Cristiana Ronalda z konkurenčního Manchesteru United po rodinné tragédii. V pořadu Premier Class na Sport.cz řešil expert Petr Mikolanda také londýnské derby West Hamu s Chelsea.

PREMIER CLASS: Může hrát Premier League klidně 8-10 let, říká Mikolanda o SoučkoviVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro české fanoušky je jedním z hlavních témat jednání o nové smlouvě pro Tomáše Součka. Podle některých anglických médií se jednání zadrhlo. I když je český záložník takřka nepostradatelnou součástí základní sestavy Kladivářů, manažer David Moyes se údajně nechal slyšet, že od Součka očekával větší progres. A tak zatím nový kontrakt není na programu dne. Ostatně smlouva ve West Hamu končí bývalému slávistovi až v roce 2024, prostor pro jednání tady tedy určitě je.

„Myslím, že má klidně na to, aby zůstal osm deset let v Premier League," říká Mikolanda na adresu záložníka West Hamu. Podle zmíněných zpráv z Ostrovů mají o služby Součka zájem hned dva kluby, takže i kdyby se Kladiváři neměli k činu, nejspíš by bývalý slávista jen změnil anglickou adresu a v nejvyšší anglické soutěži by působil i nadále.

Nejistá je budoucnost také kolem Alexe Krále, který se v dresu West Hamu nedokázal prosadit a už se spíš počítá s tím, že bude měnit dres. Na prodloužení angažmá na Ostrovech to ale moc nevypadá. Kde by mohl najít nové působiště? To nechává Mikolanda otevřené. O jedné věci má ale jasno. „Doufám, že se nevrátí do Ruska, ani sportovně by to nebylo dobře," myslí si bývalý útočník Kladivářů.

Pořad Premier Class na Sport.cz se věnuje například také humorným oslavám v německé bundeslize.

Reklama

Související témata: