Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Ani nenahraditelný Souček West Hamu triumf nevynesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřel jako obvykle, ale na tři body to nestačilo. Tomáš Souček se v dresu West Hamu prezentoval dalším spolehlivým výkonem, jeho celek ale v nastavení přišel o vedení a s posledním Sheffieldem United remizoval 2:2. Malou útěchu pro 28letého středopolaře přichystal portál SofaScore, který jeho představení ohodnotil známkou 7,7. Kapitán reprezentace se tak stal nejlépe hodnoceným krajánkem víkendu, trumfl i kolegu z národního týmu Václava Černého, který se za německý Wolfsburg prosadil podruhé za sebou.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vyřazení West Hamu z Anglického poháru Tomáš Souček nezabránil.

Článek

Součkovi se přesně zacílit nepodařilo, na svoji šňůru z listopadu, kdy se (včetně dvou utkání kvalifikace na EURO 2024) trefil v pěti soutěžních duelech po sobě, tak nenavázal. I tak ale jasně demonstroval, proč je pro výběr Kladivářů platný.

Uspěl celkem ve třinácti ze šestnácti soubojů. Navrch přidal i osmatřicet přesných přihrávek, což je dvakrát více než jeho sezónní průměr. Zapsal také čtyři úspěšné obranné zákroky. Opět tak dokázal, že se perfektně doplňuje s Angličanem Jamesem Ward-Prowsem, plejerem s výtečnou kopací technikou, který může z kolegovy černé práce těžit.

Fotogalerie

Už asi ani není třeba zmiňovat, že Souček proti Sheffieldu absolvoval plnou minutáž. Naposledy se tak totiž nestalo 9. listopadu minulého roku, kdy v zápase Evropské ligy proti Olympiakosu naskočil až v závěru. Od té doby v základní jedenáctce nechyběl v ani jednom ze sedmnácti případů, ať už šlo o utkání za klub, nebo za národní tým.

I proto si reprezentační kapitán ve West Hamu vysloužil na přelomu roku nový kontrakt. Kladiváři s ním prodloužili spolupráci až do června 2027. „Je to profesionál každým coulem. Pokaždé, když je na hřišti, pere se za tým a odevzdá všechno. Oblíbili si ho spoluhráči, zaměstnanci a vůbec všichni v klubu,“ mnul si ruce kouč David Moyes.

Investice do Součka, jehož West Ham v lednu 2020 vykoupil z pražské Slavie za 16,2 milionu eur (asi 400 milionů korun), se tak i nadále vyplácí všem zúčastněným stranám. Sešívaní si přišli na pořádný balík, postoj Kladivářů nejlépe demonstruje čerstvé prodloužení smlouvy. A Souček? „Ve West Hamu si užívám každou chvíli. Cítím, že je to můj domov,“ vyznal se kapitán národního týmu.

Reklama