Hlavní obsah

Leicester získal nejlepšího střelce rakouské ligy Daku

Leicester

Fotbalisty Leicesteru City posílí nejlepší střelec uplynulého ročníku rakouské ligy Patson Daka. Dvaadvacetiletý Zambijec přichází do týmu "Lišek" ze Salcburku, který za něj podle BBC dostane 22 milionů liber (653 milionů korun). V týmu Premier League podepsal pětiletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanonýr Leicesteru Jamie Vardy bude mít v ofenzivě nového parťáka. Fotbalisty Leicesteru City posílí nejlepší střelec uplynulého ročníku rakouské ligy Patson Daka.

Článek

"Jsem nadšený, že se mohu přidat do tak velkého a tradičního klubu. Byl to vždy můj sen a těším se, co přijde dál," uvedl pro klubový web Daka. "Sledoval jsem Leicester od chvíle, co vyhrál titul (2016). Cítím, že je to pro mě ideální místo, protože je to klub, který bojuje o tituly. Vím, že to nebude lehké, ale cítím se být na tuto výzvu připravený," doplnil.

Daka odehrál v dresu Salcburku 125 zápasů, v nichž vstřelil 68 gólů. S bilancí 27 tref z 28 zápasů byl v minulé sezoně nejlepším střelcem rakouské soutěže a získal čtvrtý mistrovský titul po sobě. Zároveň byl vyhlášen i nejlepším hráčem sezony.

Reklama

Související témata: