Hlavní obsah

Letos na nás vypište kurs 6000:1, vzkázal kouč Leicestru bookmakerům na Ostrovech

Leicester/Praha

Zatímco před rokem byl kurs vypsaný sázkovými kancelářemi na mistrovský titul získaný Leicesterem 5000:1, v nové sezóně je ještě méně pravděpodobné, že ho Lišky získají. „Teď byste měli začít kursem 6000:1,“ vzkázal bookmakerům na Ostrovech kouč Leicesteru Claudio Ranieri necelý měsíc před startem nové sezóny, do které vstoupí jeho tým 13. srpna na stadiónu Hull City. „Loni jsme sice ligový primát získali, ale teď začínáme od nuly.“

Foto: Profimedia.cz

Trenér Claudio Ranieri ví, že s Leicesterem začne sezónu zase od nuly.

Článek

Bude toho na jeho svěřence skutečně moc, tím se Ranieri v rozhovoru pro italskou Gazetta dello Sport netajil. Vždyť třeba s Ligou mistrů, v níž budou účinkovat, nemají sebemenší zkušenosti.

„Champions League je vzrušujícím, ale zároveň vyčerpávajícím zážitkem, který bere spoustu energie. Fyzické, ale především psychické, a proto jsem sám zvědav, jak se s touto zátěží vyrovnáme," přiznával Ranieri, že i pro něho představuje vstup na scénu nejprestižnější evropské klubové soutěže velkou neznámou.

„Budeme se ale muset naučit s Ligou mistrů žít, protože v ní si ověříme, jak jsme schopni velké zápasy zvládnout. Možná, že i porážek budeme zažívat víc, ale pak zase zjistíme, jak jsme na ně schopni reagovat," připomínal italský kouč ve službách Lišek, že ve srovnání s konkurenty přece jen úzký hráčský kádr bude představovat pro jeho mužstvo limitující faktor.

Odešel zatím jen Kanté

A přesto, že se v něm objevily čtyři nové tváře. Třeba nigerijský útočník Musa, kterého chtěly Lišky už v zimě, ale z CSKA Moskva ho přivedly až nyní za 16,6 miliónu liber, třeba záložník Mendy z Nice, jenž stál o tři milióny méně, ale také stoper Hernández ze španělského Gijónu, nebo brankář Zieler z německého Hannoveru.

Jedinou hvězdou, která naopak anglického mistra opustila, je záložník Kanté, jehož zlákala londýnská Chelsea.

„Zisk titulu byl krásným a velkým úspěchem, ale teď jsme otočili stránku. Proto v první řadě myslím na zisk čtyřiceti bodů, abychom se v Premier League zachránili a až teprve potom budeme laťku zvyšovat," netajil Ranieri, s čím vstoupí do sezóny.

„Pak se budeme bavit o umístění v top desítce, následovat budou myšlenky na Evropskou ligu a nakonec na cestu do dalšího ročníku Ligy mistrů. Ale budeme uvažovat i o tom, zda by se nám nepovedlo vyhrát i jednu z pěti trofejí, o něž budeme hrát - tedy Community Shield, Premier League, FA Cup, Ligový pohár a Ligu mistrů," připomínal trenér Leicesteru, že za těmito cíli půjde s Leicesterem krok za krokem.

Jak skončí Leicester v následujícím ročníku Premier League?
Zvítězí
6,9 %
Vybojuje postup do Ligy mistrů
12,5 %
Zajistí si účast v Evropské lize
40,9 %
Nedosáhne na evropské soutěže
35,8 %
Sestoupí
3,9 %
Celkem hlasovalo 4390 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články