Hlavní obsah

Manchester City dál loupí v Arsenalu! Teď si vyhlédl kapitána van Persieho

LONDÝN

Jako by nestačilo, že kádr Arsenalu už tak dost vybrakoval. Do Manchesteru City zamířili před dvěma lety od Kanonýrů Emmanuel Adebayor a Kolo Touré, minulé léto je pak následovali Samir Nasri a Gael Clichy. Teď si lídr Premier League brousí zuby ještě na zvučnější jméno! Objektem zájmu bohatých šejků se stal Gunners Robin van Persie! Tomáš Rosický a celý Arsenal tak od léta mohou přijít o svého kapitána.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Díky a sbohem! Spojení Robina van Periseho s Arsenalem a potažmo Arsénem Wengerem může být od léta příštího roku už minulostí.

Článek

Šlágr 16. kola anglické ligy mezi Manchesterem City a Arsenalem je sice na programu až v neděli, již dnes se ale v britských médiích rozjela mezi těmito kluby neméně důležitá bitva. Citizens si totiž prý brousí zuby na kapitána Kanonýrů Robina van Persieho! Tomu sice v londýnském klubu končí smlouva až v létě roku 2013, v City si však jsou jistí, že novou nepodepíše a v letním přestupovém období příštího roku se jej pokusí z kontraktu vyplatit.

Deník The Sun přišel s informací, že movitý šejkové předloží Arsenalu nabídku v podobě 30 miliónů liber (zhruba 900 miliónů korun) a samotnému hráči pak smlouvu na 4 roky s platem 200 tisíc liber týdně (přes 6 miliónů korun).

Nizozemský fotbalista Robin Van Persie se raduje z branky.foto: Reuters/Eddie Keogh

Van Persie působí v Arsenalu už sedm let, za celou dobu však s ním vyhrál jedinou trofej - FA Cup. Přestup do City by jeho šance na zisk dalších pohárů zvýšil. Zvlášť když si letos udržuje skvělou bilanci, v Premier League nasázel během roku 2011 33 branek! „Van Persie je fantastický hráč. Pro Arsenal je jako Sergio Agüero pro nás. Nastřílet tolik gólů je úctyhodné,“ složil nizozemskému kanonýrovi poklonu trenér Citizens Roberto Mancini.

Pokud by van Persie v létě do City skutečně zamířil, stal by se už pátým hráčem v nedávné minulosti, kteří tento krok učinili. Před dvěma lety zamířili na Etihad Stadium Emmanuel Adebayor a Kolo Touré, loni je pak následovali Samir Nasri s Gaelem Clichym. A kouč Arsenalu Arséne Wenger se nyní nechal slyšet, že všechny odchody pro něj byly nesmírně bolestivé.

Zachmuřený trenér Arsenalu Arséne Wenger.foto: Reuters/Giorgio Benvenuti

"Šlo o rozhodnutí, kde rozum zvítězil nad srdcem. Finanční rozdíly mezi námi a týmy jako je Manchester City se však staly natolik velké, abychom doufali, že hráči u nás budou osm, devět nebo deset let,“ posteskl si Wenger.

Teď se může jen modlit, aby do této rovnice nezapadl i van Persie.

Reklama