Hlavní obsah

Manchester United - Bournemouth 5:2Manchester United v gólové přestřelce přehrál Bournemouth, nabito měla i Chelsea

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United otočili utkání 33. kola anglické ligy proti Bournemouthu a zvítězili 5:2. Leicester ovládl druhý poločas zápasu s Crystal Palace a slavil výhru 3:0, Arsenal si odvezl tři body z Wolverhamptonu za výsledek 2:0. Chelsea zvítězila nad Watfordem 3:0. Svěřenci trenéra Franka Lamparda tak udrželi čtvrtou příčku před Manchesterem United.

Foto: Clive Brunskill, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky během 33. kola anglické Premier League proti Bournemouthu.

Článek
Fotogalerie

Sestupem ohrožený Bournemouth se na Old Trafford nečekaně ujal vedení v 15. minutě, z úhlu se trefil Junior Stanislas. "Rudí ďáblové" otočili stav ještě do poločasu: po přihrávce Bruna Fernandese se prosadil osmnáctiletý talent Mason Greenwood, na něj navázal penaltou Marcus Rashford a obstřelem z dálky po dalším Fernandesově pasu Anthony Martial.

První branku druhé půle vstřelil opět hostující tým, penaltu proměnil Joshua King. Tři body United následně přiřkl osmou brankou v sezoně Greenwood a následnou trefou i nejlepší hráč utkání Fernandes.

Chelsea přehrála Watford již v první půli. Branky vstřelili Olivier Giroud a Willian, který proměnil jako první hráč v historii klubu tři penalty ve třech ligových utkáních po sobě. V nastavení druhé půle se ještě prosadil Ross Barkley. Svěřenci trenéra Franka Lamparda tak odčinili středeční prohru s West Hamem a udrželi čtvrtou příčku o dva body před United.

Leicester díky vítězství zůstal na třetí příčce. Po bezbrankovém prvním poločase se čtyři minuty po přestávce prosadil Kelechi Iheanacho, výhru zpečetil dvěma góly nejlepší střelec soutěže Jamie Vardy. Ten se tak celkově v Premier League přehoupl přes hranici 100 branek.

Arsenal výhrou stáhl ztrátu na šestý Wolverhampton na tři body. Do vedení hosty poslal dvě minuty před poločasem osmnáctiletý Bukayo Saka, který se v Premier League trefil poprvé. Skóre uzavřel na konci druhé půle Alexandre Lacazette prvním ligovým gólem na soupeřově hřišti od loňského února.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Norwich - Brighton 0:1 (25. Trossard)
Leicester - Crystal Palace 3:0 (77. a 90.+4 Vardy, 49. Iheanacho)
Manchester United - Bournemouth 5:2 (29. a 54. Greenwood, 35. Rashford z pen., 45.+2 Martial, 59. Fernandes - 15. Stanislas, 49. King z pen.)
Wolverhampton - Arsenal 0:2 (43. Saka, 86. Lacazette)
Chelsea - Watford 3:0 (28. Giroud, 43. Willian z pen., 90.+2 Barkley)

Reklama

Související témata: