Hlavní obsah

Mchitarjan přestoupil do United, Dortmund inkasoval rekordní částku

Londýn

Arménský fotbalový záložník Henrik Mchitarjan odchází z Dortmundu do Manchesteru United, který za něj druhému týmu bundesligy zaplatí 42 miliónů eur (zhruba 1,14 miliardy korun). Za sedmadvacetiletého reprezentanta, který měl s Borussií smlouvu ještě na nadcházející sezónu, tak vestfálský celek inkasoval nejvyšší částku ve své klubové historii. Ještě nedávno přitom Dortmund o Mchitarjanově odchodu nechtěl ani slyšet.

Foto: Profimedia.cz

Arménský záložník Henrik Mchitarjan posílí Manchester United.

Článek

Mchitarjan je už třetí oporou, bez které se Dortmund bude muset obejít. Už dříve odešli Mats Hummels do Bayernu Mnichov a Ilkay Gündogan do Manchesteru City.

United už po příchodu trenéra Josého Mourinha posílili švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic a obránce Eric Bailly z Pobřeží slonoviny. Spekuluje se i o přestupu Francouze Paula Pogby z Juventusu.

Mchitarjan přišel do Dortmundu v roce 2013 z Šachtaru Doněck za 27,5 miliónu eur (zhruba 750 miliónů korun). Během tří sezón odehrál šestinásobný nejlepší arménský hráč roku za Dortmund v lize 90 utkání, v nichž vstřelil 23 branek a dalších 36 připravil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články