Hlavní obsah

Mohl někoho zabít! spílají fanoušci hvězdě Evertonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se stal hvězdou Evertonu, když na začátku druhého poločasu svým gólem rozhodl o důležitém triumfu 1:0 nad Chelsea, ale vzápětí se ocitl pod vlnou kritiky. Ta se na čtyřiadvacetiletého útočníka Richarlisona valí poté, co během oslavy svého gólu zvedl z trávníku dýmovnici a hodil ji zpět na tribunu mezi diváky.

Foto: @_machi98, Twitter

Hrdina Evertonu Richarlison se po vstřelení branky nechal unést a vhodil dýmovnici na tribunu.

Článek

Pro Everton šlo v neděli o důležité vítězství, jelikož se jím přiblížil na rozdíl dvou bodů k první nesestupové příčce, kterou momentálně drží Leeds. Výhru vystřelil ve 46. minutě Richarlison, který obral o míč Azpilicuetu a ze samostatného úniku se nemýlil.

Během oslavy však sebral z trávníku dýmovnici, kterou tam chvíli předtím vhodil některý z diváků, a hodil ji zpět na tribunu. Za to mu teď hrozí od anglické asociace FA, která se incidentem zabývá, třízápasový trest, což by pro zachraňující se Everton nebyla v závěru ročníku dobrá zpráva.

„Vždyť někoho mohl zabít! Je třeba desetiletý zákaz," nemá slitování jeden z fanoušků na sociálních sítích. „Pamatuji se, že za házení věcí zpět do davu byli hráči vylučováni. Toto je neomluvitelné,“ přidal se další. Někteří se však Richarlisona zastávají, prý dýmovnici hodil do místa, kde nikoho nemohl ohrozit.

Vedení anglického klubu chování svého hráče omlouvá. „ Za nás to vidíme tak, že Richarlison se jen snažil odklidit dýmovnici z hrací plochy,“ uvedl klub.

Reklama

Související témata: