Hlavní obsah

Přestup roku? O Součka má zájem italský gigant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce poté, co se objevily informace o tom, že kouč West Hamu David Moyes váhá u záložníka Tomáše Součka s prodloužením smlouvy, se začíná spekulovat o jeho možných nových působištích. Ve hře je i přestup do italské ligy, kde o něj podle tamních médií má zájem Juventus, jehož viceprezidentem je bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté West Hamu United Michail Antonio (vlevo) a Tomáš Souček během úvodního semifinále Evropské ligy.

Článek

Kladiváři momentálně touží odčinit domácí porážku s Frankfurtem v semifinále Evropské ligy a zahrát si o titul, ale nedělním zápasem s Arsenalem a prohrou 1:2 se na odvetný zápas moc dobře nenaladili. Překvapením zápasu bylo, že po velmi dlouhé době v základní sestavě chyběl český reprezentant Tomáš Souček, který se do hry dostal až v 77. minutě.

To nahrálo spekulacím, že kouč Moyes od něj v letošní sezoně očekával víc a nyní uvažuje o tom, že mu neprodlouží smlouvu. Souček se tak ocitl v hledáčku jiných klubů a zájem o něj podle webu Juve Dipendenza jeví i slavný Juventus, který se aktuálně krčí na čtvrté příčce Serie A.

Český reprezentant, který má letos na svém kontě zatím devět branek, by mohl v sestavě nahradit Manuela Loatelliho, který přišel na hostování ze Sassuola, ale nepředpokládá se, že by v Juventusu mohl zakotvit natrvalo. Italská média tvrdí, že Souček je hráč s vynikajícími kvalitami a jeho příchod by byl impulsem, který by měl dostat italského giganta z krize.

PREMIERE CLASS s Danielem Pudilem a redaktorem Sport.cz Janem MalýmVideo: Sport.cz

Co by však plány mohlo narušit, je vysoká cena českého reprezentanta. Kladiváři si ho totiž cení zhruba na 45 milionů eur (1,1 miliardy korun), což je částka, která by Starou dámu mohla odradit.

PREMIER CLASS: Může hrát Premier League klidně 8-10 let, říká Mikolanda o SoučkoviVideo: Sport.cz

Reklama