Hlavní obsah

Mourinho opět v ráži: Martial se musí víc zakousnout

Londýn

Před necelými dvěma lety přistála na účtu fotbalového klubu z Monaka astronomická částka. Činovníci Manchesteru United udělali z talentovaného záložníka Martiala nejdražšího náctiletého fotbalistu v historii. Teď však nehrál Evropskou ligu. Minulý týden po slabém výkonu proti Arsenalu střídal a nespokojený Mourinho dává šanci dalším.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Anthony Martial, střídaný Waynem Rooneym.

Článek

„Proti Arsenalu hrál, teď dostal šanci Mchitarjan. Víte, mám na tenhle post dost hráčů. Mchitarjan, Depay, Mata, Rashford, Lingard. Tady nás bota netlačí," přiznal Mourinho, který není úplně spokojený s nasazením Martiala.

Tomu navíc nepomohlo ani skvělé představení Arménce Mchitarjana, který podal ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti Feyenoordu Rotterdam velmi dobrý výkon. „ V sobotu hrál Martial, teď dostal šanci Henrich. Anthony byl připravený, zranění v tom nehrálo roli." Podle Mourinha může být za slabšími výkony Martiala také herní styl, kterým se jeho tým prezentuje.

„ Je možné, že mu van Gaalův systém vyhovoval více. Neříkám, jestli ten systém byl horší nebo lepší, ale byl jiný. Jiná intenzita, cirkulace balónu, jeho držení. Všechny tyto aspekty mohou hrát roli. Potřebuje asi ještě čas, aby se přizpůsobil na současný herní styl."

Vypadá to navíc, že dlouho zraněná letní posila Mchitarjan se hned dostala do formy a s návratem do sestavy to bude mít Martial těžké. Arménského záložníka chválila i největší hvězda týmu Zlatan Ibrahimovic. „ Znám ho, vidím ho na tréninku, vím co umí. Teď to ukázal a doufám, že z něho spadne tlak. Je to výborný fotbalista."

„Dostanete jednu šanci, dvě, tří. Když je nechytíte, poté se už nemusíte dočkat. Myslím, že by se Martial měl zakousnout a o svou pozici bojovat. Jsou tu jiní, kteří čekají na šanci," rýpl si ještě Mourinho.

Tato slova nepoužil portugalský stratég poprvé. Několik hráčů zdravě naštvala a poté začali naplňovat svůj potenciál, jiní naopak tlak neustáli. Jak si povede Anthony Martial se dozvíme v následujících měsících. Na to, že stál dvacetiletý ofenzivní záložník 36 miliónů liber, se opravdu Special One ohlížet nebude.

Reklama

Související témata: