Hlavní obsah

Mourinho perlil na tiskovce. Jidáš je stále číslo 1, kontroval na narážky z hlediště

Vrátil to fanouškům i s úroky. Portugalský kouč Manchesteru United José Mourinho ukázal, že si od příznivců Chelsea nenechá nic líbit. Na tiskové konferenci po čtvrtfinále FA Cupu mezi Blues a Rudými ďábly (1:0) reagoval na urážky, které během střetnutí slyšel, po svém.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

José Mourinho na tiskové konferenci po zápase Manchesteru United a ChelseaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Vrátil se do známých končin. José Mourinho po prosincovém vyhazovu z Chelsea zavítal na Stamford Bridge teprve podruhé jako hostující kouč. A stejně jako v prvním případě prohrál. Nicméně tentokrát si vyslechl řadu urážek od fandů jeho bývalého týmu.

Ti si vůči kouči vůbec nebrali servítky. „Všechno je to tvoje chyba", „Vůbec nejsi speciální" nebo „F... off Mourinho," skandovali na adresu protřelého stratéga. Korunu dodali, když Mourinha označili za Jidáše. Portugalec ale bryskně reagoval na pozápasové tiskové konferenci. „Ať mě nazývají, jak chtějí. Jsem profesionál a bráním svůj klub. Vyhrál jsem pro ně (Chelsea) čtyřikrát Premier League, stále jsem číslo 1."

„Až budou mít někoho dalšího, kdo vyhraje čtyřikrát ligu, stejně bude číslo 2, Jidáš je číslo 1," dodal čtyřiapadesátiletý trenér, který se odmítl vyjádřit k výkonu rozhodčího Michaela Olivera.

„V tomto směru nechci nic komentovat. Ve čtyřech utkáních proti nám odpískal tři penalty a dal jednu červenou kartu. Nemohu to změnit. Po zápase jsem mu podal ruku a poblahopřál. Ať si pan Oliver udělá svou vlastní analýzu, protože já nechci analyzovat jeho práci."

Okopávání není taktika

Právě červená karta pro záložníka Herreru rozčílila Mourinha natolik, že se u postranní čáry dostal do slovní přestřelky se svým protějškem Antoniem Contem. Vše musel hasit až čtvrtý rozhodčí.

Italskému lodivodovi se zase nelíbilo, že hráči Manchesteru agresivně zajížděli do Hazarda. Na belgickém špílmachrovi se vyfauloval po dvou žlutých kartách právě Herrera. „Od začátku do konce dostával naloženo. Nikdo nemůže říct, že se to nestalo. Taktika, že budete okopávat hráče soupeře, pro mě neexistuje. To není fotbal. Naopak mí hráči předvedli, že ho hrát chtějí," pravil Conte.

Byl všude

O jediný gól vyhroceného střetnutí se postaral v 51. minutě středopolař Chelsea N´Golo Kanté, pro kterého to byla druhá branka v sezóně. Tu první vstřelil v říjnu také do sítě Manchesteru United.

„Byl fantastický. Jeho výkonnost stále roste," řekl na adresu svého spoluhráče kapitán Blues Gary Cahill. „Mimo hřiště je to skromný kluk, který tvrdě pracuje. Je pro nás extrémně důležitý hlavně v defenzivě," konstatoval zkušený stoper.

Výborný Kantého výkon neunikl ani bývalým anglickým hráčům. „V týmu Chelsea nevidím nikoho, kdo by měl větší vliv. On hraje na pozici číslo šest, osm a deset. Nejenže boří hru soupeře, ale také zakončuje útočné akce," má jasno někdejší fotbalistu Rudých ďáblů Phil Neville.

„Pro mě je jednoznačně mužem zápasu, byl všude," sdělil BBC bývalý zadák Arsenalu Martin Keown. Známý glosátor anglické kopané Gary Lineker na Twitter napsal: „Zatraceně, pokud Kanté začne střílet góly, stane se z něj nejlepší záložník na světě."

Chelsea se po vítězství nad obhájcem FA Cupu střetne v semifinále této soutěže 22. dubna s Tottenhamem. Druhou dvojici tvoří Arsenal s Manchesterem City.

Reklama

Související témata: