Hlavní obsah

Na anglické stadiony se vrátily tribuny ke stání. Zatím na zkoušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Ostrovech mizí z části ochozů sedačky. Ve dvou nejvyšších fotbalových soutěžích v Anglii si fanoušci opět mohou kupovat lístky na tribuny určené výhradně ke stání. To bylo naposledy možné před téměř 30 lety. Bezpečnostní zkušební doba nového projektu odstartovala v neděli během zápasu mezi Chelsea a Liverpoolem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fanoušci na Stamford Bridge sledují utkání Premier League mezi Chelsea a Liverpoolem.

Článek

Fandové se v sektorech vyhrazených pro stojící diváky ocitli poprvé od roku 1994, kdy vedení anglického fotbalu stání na tribunách zakázalo kvůli fanouškovskému násilí.

Do projektu je zapojeno zatím pět svatostánků. Výjimku udělil anglický Úřad pro bezpečnost sportovních areálů.

Tribuny na stání se v následujících týdnech objeví nejen na londýnském Stamford Bridge, ale také na domácích zápasech Manchesteru United, Manchesteru City a Tottenhamu. V druhé lize se výjimka týká Cardiffu City.

Během duelů evropských pohárů se odmontované sedačky vrátí na svá místa.

Zkušební období bude vyhodnoceno ještě v roce 2022 a konečný verdikt o tom, jestli se na anglické stadiony vrátí sektory ke stání na trvalo, bude v gesci Ministerstva pro digitalizaci, kulturu, média a sport.

Reklama

Související témata: