Hlavní obsah

Nebyla to boží ruka, ale ruka má. Agüero na rozdíl od Maradony přiznal, jak to bylo s jeho hattrickem

Manchester/Praha

Neschovával se za „boží ruku“, jako jeho slavný krajan Diego Maradona na mistrovství světa v šestaosmdesátém roce v Mexiku. Naopak přiznal, že jeho třetí gól ve šlágru 25. kola fotbalové Premier League mezi Manchesterem City a Arsenalem neměl platit. „Nejdřív jsem opravdu myslel, že se míč odrazil za čáru od mých prsou, ale z televizního záznamu je zřejmé, že šlo o ruku,“ nechal se slyšet argentinský snajpr Sergio Agüero, který hattrickem zápas rozhodl.

Sestřih utkání 25. kola Premier League Manchester City - ArsenalVideo: DIGI CZ

 
Článek

Když ve čtvrtfinále mistrovství světa 1986 rozhodl Diego Maradona čtvrtfinálovou partii mezi Argentinou a Anglií (2:1) rukou, hájil se tím, že ..."šlo trochu o Maradonovu hlavu a trochu o boží ruku."

Když se Agüero, který má s dcerou Maradony Gianninou syna Benjamina, podíval po zápase s Gunners na televizní záznam, uznal, že Sterlingova přihrávka se mu odrazila od stehna do ruky a teprve pak putoval míč za brankářova záda.

Rozhodčí Atkinson se ovšem na videozáznam podívat nemohl, neboť systém VAR se začne v Premier League používat až od příští sezony. Gól proto uznal, i když platit neměl.

Agüero jím završil v zápase s Arsenalem hattrick, už desátý, který v Premier League nastřílel. Jen legendární Alan Shearer má na kontě o jeden víc.

„Hattrick nebo handtrick?" reagoval na twitteru internacionál Gary Lineker na Agüerův střelecký počin završený gólem rukou.

Na mimořádném střeleckém kumštu třicetiletého argentinského útočníka to však nic nemění, neboť v utkání s Arsenalem byl ústřední postavou on.

Zatímco v minulém kole proti Newcastlu vstřelil první gól pouhých 24 vteřin po úvodním hvizdu, tentokrát proti Kanonýrům potřeboval přece jen trochu víc času. 46 vteřin...

Druhou brankou minutu před přestávkou odpověděl na vyrovnávací gól Koscielnyho, třetí, kterou obrat a vítězství svého týmu završil, pak dal po hodině hry.

„Je neuvěřitelný. Chladnokrevný, bezohledný, stále hladový po gólech. Se střeleckým talentem se narodil a s ním i zemře," velebil svého kanonýra trenér Pep Guardiola po důležité výhře, kterou jeho svěřenci napravili selhání v Newcastlu.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Manažer fotbalového Manchesteru City Pep Guardiola.

„Tam jsem své mužstvo nepoznával, protože nám scházelo nasazení, tempo, potřebný rytmus. Nikdy jsem ale nezapochyboval, že o titul budeme bojovat až do konce. A teď jsme zase zpátky," netajil Guardiola, že je náramně zvědav na odpověď Liverpoolu.

Lídr Premier League má sice k dobru dnešní večerní zápas s West Hamem United, ale jeho náskok před Manchesterem City se ztenčil jen na dva body. A právě toto vědomí může sehrát v souboji Kloppových svěřenců s Kladiváři svou roli.

Reklama

Související témata: