Hlavní obsah

"Negrito" připraví Cavaniho o tři zápasy a tři miliony korun

Londýn

Útočník Manchesteru United Edinson Cavani dostal za použití výrazu "negrito" na instagramu zákaz startu ve třech zápasech a pokutu 100.000 liber (téměř tři miliony korun). Anglická fotbalová asociace označila jeho příspěvek za urážlivý a nevhodný. Uruguayský hráč jím podle ní poškodil reputaci fotbalu.

Foto: Mike Hewitt, Reuters

Útočník Manchesteru United Edinson Cavani

Článek

Cavani po povedeném ligovém zápase 29. listopadu v Southamptonu, v němž dvěma góly a asistencí zařídil vítězný obrat na 3:2, reagoval na sociální síti na chválu a připojil španělské slovo "negrito" (černoušek). To může v určitém kontextu vyznít urážlivě a rasisticky, ale podle Manchesteru United je v Jižní Americe vnímáno jinak a znamená přátelské oslovení, podobné anglickému termínu "mate" (kámo).

Třiatřicetiletý Cavani se omluvil a příspěvek smazal. Klub se jej už dříve zastal a zdůraznil, že za tím nebyl žádný špatný úmysl.

Asociace hráče přesto potrestala. Cavani bude druhému týmu ligové tabulky chybět v utkání Premier League proti Aston Ville, semifinále Ligového poháru proti Manchesteru City a zápase Anglického poháru proti Watfordu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: